Hlavní obsah

Ivan Hašek povede fotbalisty japonského Kóbe

KÓBE/PRAHA

Fotbalový trenér Ivan Hašek se podruhé vrátí do míst, kde strávil značnou část své hráčské kariéry. V nejbližších dnech bývalý kouč pražské Sparty a francouzského Štrasburku zřejmě podepíše roční smlouvu s japonským klubem Vissel Kóbe, na jehož lavičku se posadí, až tým vstoupí na jaře do nového ligového ročníku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

Hašek očekávanou dohodu potvrdil v rozhovoru pro ČTK. Jednání s klubem jsou podle něho téměř uzavřena. "Ale žádnou smlouvu jsem ještě nepodepsal, přestože jsem před Vánocemi dva dny v Japonsku pobýval," upozornil čtyřicetiletý kouč.

Upřímně přiznal, že do Japonska podle všeho odejde. Skončí tak pro něho půlroční pracovní nečinnost, kterou zahájil v létě po dobrovolném odchodu z Racingu Štrasburk. V minulých týdnech už ale přiznal, že má několik slibných nabídek. Některá jednání vedl i během světového šampionátu hráčů do 20 let ve Spojených arabských emirátech, ovšem definitivně se rozhodl až v posledních dnech po prohlídce podmínek, které pro fotbal v Kóbe jsou.

Při rozhodování hrál roli i nový stadión

Nabídka od Japonců prý byla podle jeho představ. "Když jsem hrával v Japonsku, bylo Kóbe ještě v druhé lize. Jenže teď tam jde všechno hodně nahoru, mají nový krásný stadion a velmi dobré zázemí," vysvětlil Hašek, co také hrálo roli při rozhodování. V letošním roce skončilo Kóbe v šestnáctičlenné soutěži na třináctém místě.

Hašek hrál v Japonsku v polovině devadesátých let a získal si značnou popularitu. V roce 1994 pomohl klubu Sanfrecce Hirošima 19 brankami k titulu. Později oblékal také dres týmu JEF United Ičihara, celkem odehrál 83 zápasů a dal 42 gólů.

Ve Štrasburku skončil kvůli rodině

Ze Štrasburku, kde kdysi také hrával, letos v létě odcházel také kvůli tomu, že si přál být s rodinou. Ve Francii pobýval totiž sám a manželka Kateřina za ním pouze dojížděla, zatímco oba dospívající synové zůstali natrvalo v Čechách.

Ani v Japonsku si ale příliš svých blízkých neužije, ale manželka přece jen v Asii asi stráví po jeho boku více času. Oba se netají velkou náklonností k zemi vycházejícího slunce. "Japonsko jsem měl vždy rád, už se na tamní práci těším," prohlásil Hašek, který by nové svěřence měl poprvé do ligového zápasu vést v polovině března.

Reklama