Hlavní obsah

Kuka kandiduje do výkonného výboru fotbalového svazu

PRAHA

Zástup uchazečů o místo ve výkonném výboru Českomoravského fotbalového svazu ve čtvrtek rozšířil Pavel Kuka. Jen několik hodin před uzávěrkou kandidatur to oznámila Slavia, jejíž dres bývalý reprezentant obléká. Šestatřicetiletý útočník je tak prvním kandidátem, který dosud hraje fotbal na vrcholné úrovni.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Kuka

Článek

O Kukovi před časem média spekulovala jako o možném budoucím šéfovi svazu. Tak vysoko nemíří, ale dnes podaná kandidatura může být prvním krokem od hráčské kariéře k té funkcionářské.

Z dnešního prohlášení klubu vyplývá, že v předsednickém křesle by slávisté nejraději viděli Ivana Haška. Ač bývalý sparťan, je pro tradičního rivala přijatelnější než Vlastimil

Košťál.

Generální ředitel klubu Vladimír Leška to zdůvodnil: "Volbu předsedy považujeme za důležitou věc. Mnohem závažnější téma je ale změna systému českého profesionálního fotbalu, tedy osamostatnění ligy - tak jak to úspěšně funguje v zahraničí, ale například i v českém hokeji." Leška poukázal na to, že Hašek má právě samostatnost ligy ve svém volebním programu.

"Zároveň má nejlepší předpoklady k tomu, aby obnovil důvěru veřejnosti i sponzorů ve fotbalové prostředí," uvedl Leška. Už dříve se nechal slyšet, že by neměl znovu kandidovat nikdo ze současného vedení a sám se touto zásadou řídí.

Dodal, že i Pavel Kuka má představy o fungování fotbalu podložené zkušenostmi z dlouholetého zahraničního angažmá. "Spolupráce s panem Haškem může být přínosná," dodal Leška.

Reklama