Hlavní obsah

O místo ve vedení svazu se uchází i Puček

PRAHA

S čtvrteční půlnocí byla uzavřena kandidátní listina pro volby do Výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu. O funkci předsedy se nadále uchází trojice Ivan Hašek, Vlastimil Košťál a Pavel Mokrý. O post místopředsedy se bude ucházet i bývalý fotbalový sudí Lubomír Puček, který kandidaturu podal těsně před uzávěrkou.

Článek

Kandidátní listina ještě není formálně uzavřena, protože někteří případní uchazeči o funkce ve výkonném výboru mohli odeslat své kandidátky poštou. Každou novou přihlášku navíc posuzuje volební komise. "Oficiálně potvrzená tak listina může být až třeba v polovině příštího týdne," vysvětlil pro Sport.cz mluvčí svazu Daniel Macho.

Vedle Pučkova oznámení přijal svaz před uzávěrkou také kandidátky dalších zájemců o členství ve výkonném výboru. Za kraje a okresy z Čech jdou do volebního boje i Milan Haškovec a Michal Fischer, za kluby 1. Gambrinus ligy a 2. ligy se voleb zúčastní Jiří Rýva a František Šácha, který současně kandiduje za kraje a okresy z Moravy.

Pučkovu kandidaturu navrhlo vedení Baníku Ostrava. "Je to iniciativa, se kterou přišel Baník. Já jsem si prohlédl, kdo na místopředsedu na Moravě kandiduje, a řekl jsem si, že ano," uvedl bývalý rozhodčí v rozhovoru pro deník Sport.

"Řekl jsem si, že když se podívám na ostatní kandidáty, nevidím důvod, proč bych to neměl vzít. Kandiduje pan Mokrý, tak proč bych nekandidoval já," dodal Puček, jenž ukončil aktivní dráhu v listopadu 2004 poté, co mu byla pozastavena delegace do utkání za chyby v zápasu Sparta - Mladá Boleslav.

Otazník se vznáší nad kandidaturou Mokrého do funkce předsedy svazu. Kandidát moravské komory během týdne několikrát naznačil, že chce zamezit dalšímu možnému patu, který vznikl při první valné hromadě v dubnu, a z boje o křeslo šéfa odstoupí. Na listině však figuruje dál.

"Odstoupení z kandidatury souvisí s určitými náležitostmi a musí být písemné. Na původní kandidátce jsem zapsán i na funkci místopředsedy za Moravu, takže čtvrteční termín pro mne není v tomto směru zavazující. Odstoupit z kandidatury na šéfa svazu mohu i v dalších dnech," uvedl Mokrý v rozhovoru pro Právo.

Pučkova nominace by údajně mohla být jedním z předvolebních tahů křídla podporujícího Vlastimila Košťála. Účast bývalého sudího ve volebním duelu o místopředsedu v moravské komoře by teoreticky mohla přimět Mokrého odstoupit od kandidatury na předsedu výměnou za stažení Pučka z místopředsednického klání.

Valná hromada, z níž by měl vzejít nový výkonný výbor svazu, se uskuteční 10. června. Odstoupení od kandidatury na všechny funkce ve Výkonném výboru ČMFS je možné kdykoli před započetím i v průběhu samotné valné hromady.

Přehled kandidátů do Výkonného výboru ČMFS
Kandidáti na předsedu ČMFS
JUDr. Ivan Hašek
Ing. Vlastimil Košťál
Ing. Pavel Mokrý
Kandidáti na místopředsedy ČMFS
Kandidát za Čechy
Václav Chvála
Luboš Kubík
PaedDr. Ladislav Malý
Kandidát za Moravu
Mgr. Mojmír Fryčák
Mgr. Jiří Kubíček
Ing. Pavel Mokrý
Lubomír Puček
Kandidát na 3. místopředsedu za kluby 1. Gambrinus ligy a 2. ligy
Mgr. Jiří Kubíček
Pavel Marek
Ing. Jaroslav Vacek
Kandidáti na členy Výkonného výboru ČMFS
Kandidát na předsedu Řídící komise pro Čechy
Václav Hartman
Pavel Hosman
Ing. Rostislav Votík
Kandidát na předsedu Řídící komise pro Moravu
Dalibor Kučera
MUDr. Jan Ševčík
Kandidát za kraje a okresy z Čech
Mgr. Vladimír Blažej
Miroslav Držmíšek
Michal Fischer
Josef Hadraba
Ing. Milan Haškovec
Václav Chvála
Bohumír Nejedlý
Václav Severýn
Kandidát za kraje a okresy z Moravy
Mgr. Mojmír Fryčák
Ing. Stanislav Gajdušek
Karel Jarůšek
JUDr. František Šácha
Miroslav Vrzáček
Kandidát za kluby 1. Gambrinus ligy a 2. ligy
Mgr. Radek Bělák
Ing. Josef Duda
Josef Dufek
Vojtěch Flégl
František Hrdlička
Mgr. Jiří Kubíček
Pavel Kuka
Pavel Marek
Mgr. Radomil Procházka
JUDr. Jindřich Rajchl
Jiří Rýva
Mgr. Jan Řezník
Jaroslav Starka
JUDr. František Šácha
Zdeněk Zlámal
Zdroj: Českomoravský fotbalový svaz

Reklama