Hlavní obsah

Udržet naději, přeje si Uličný

DORTMUND

Nachystaní v tréninkovém oblečení už z hotelu vystupovali z autobusu v pátek krátce před pátou hodinou v útrobách dortmundského stadiónu fotbalisté Sigmy Olomouc, které v sobotu čeká první utkání 3. kola Intertoto cupu proti domácí Borussii.

Článek

Museli vzít zavděk rezervní kabinou, neboť ty standardní procházejí rekonstrukcí kvůli MS v příštím roce. Během poslední hodinové přípravy, z níž velkou část vyplnilo pilování standardních situací, hráče rušili elektrické šroubováky dělníků, kteří instalovali poslední nové sedačky, samozřejmě ve žluto černých barvách domácího týmu.

"Mě to tolik nebere, ale pro kluky je to svátek," říkal trenér Petr Uličný. "Zápasy na takovém stadiónu se nehrají mockrát za život. Budeme se chtít vytáhnout," slíbil za všechny zkušený útočník Petr Babnič. Právě on je výjimkou v mladém kádru Sigmy. Nastoupil totiž za Spartu k utkání Ligy mistrů na stadiónu Bayernu Mnichov. Pro většinu jeho spoluhráčů, ale půjde o první souboj s mužstvem takového kalibru. I proto zvědavě okukovali strmé tribuny.

"Věřím, že podáme takový výkon, abychom udrželi naději pro odvetu a mohli se prát i před domácím publikem o postup," přál si Uličný. Straší ho však řada absencí. Doma zůstali marodi Hubník, Glos a Vyskočil, za žluté karty pyká Rýdel. Nejistý je navíc start rekonvalescenta Kučery, byť včerejší trénink absolvoval. "Chce hrát, ale na devadesát procent nebude. Pro nás je hlavní liga, z tohoto pohledu by to byl risk," řekl Uličný.

"Ze stabilní obrany vlastně zůstal jen Kovář. Budeme to mít hodně ofenzívně složené. Přitom naší předností je defenzíva," vraštil čelo trenér Sigmy, jenž poprvé postaví Onofreje, premiéra v základu čeká i na Melinha. Uličný věří, že se jeho svěřenci proti týmu Kollera a Rosického vytáhnou. "Už jenom proto, že s Tomášovým tátou jsem býval při soustředěních Sparty na pokoji," zavzpomínal s úsměvem olomoucký kouč na staré časy.

Předpokládané sestavy:
Dortmund: Weidenfeller - Degen, Wörns, Metzelder, Dede - Kruska, Rosický, Kringe - Smolarek, Koller, Buckley.
Olomouc: Lovásik - Škerle, Kovář, Hudec, Randa - König, Melinho, Babnič, Špiláček, Onofrej - Bednář.

Reklama

Související témata: