Hlavní obsah

Maradonu prý policie na letišti zatýkala s tasenými zbraněmi

RIO DE JANEIRO

Argentinský fotbalový idol Diego Maradona si stěžuje, že ho při čtvrtečním incidentu na letišti v Riu de Janeiro ohrožovali zaměstnanci bezpečností služby pistolemi. Detaily ze svého zatčení dnes legendární útočník prozradil na tiskové konferenci v Buenos Aires.

Článek

"Ochranka si patrně myslela, že jsme ozbrojeni. Vytáhli na nás pistole," řekl Maradona s tím, že mu jeden z policistů mířil zezadu na krk. Přiznal však zároveň, že ochránce pořádku i trochu provokoval. "Řekl jsem mu: Tak si mě zastřel, když se chceš proslavit," dodal.

Pětačtyřicetiletý mistr světa z roku 1986 vyprovokoval na letišti konflikt poté, co dorazil těsně před odletem svého spoje. Pracovníci aerolinií ho odmítli pustit na palubu, což temperamentního hráče rozlítilo. Při roztržce v jednom z VIP salonků prý její aktéři dokonce rozbili skleněné dveře.

"Najednou se tam objevilo pět policistů. Vůbec jsem to nechápal, jeden z nich ale říkal, že jsme tam způsobili škodu. Já ale nic nezničil. Pak tasili zbraně," řekl Maradona, jenž byl v Riu na dobročinné fotbalové exhibici.

Maradona a jeho průvodci byli zatčeni, po krátkém výslechu je však policie propustila s tím, že se musejí do Brazílie vrátit na případné soudní projednání případu. Podle policejního mluvčího nebyl Maradona zatím z ničeho obviněn, ale může se tak stát později. Za odporování úředním osobám hrozí v Brazílii až dva roky vězení.

Reklama