Hlavní obsah

Copu Américu vyhraje podle simulátoru Argentina, Messi bude nejlepší střelec

PRAHA

V pátek začíná největší letní fotbalová akce tohoto roku, mistrovství Jižní Ameriky Copa América. Hlavní favorité jsou jasní, Argentina a Brazílie. Během simulace na herní konzoli Playstation 3 to potvrdily také zápasy v rámci hry FIFA 2011, kde počítač určil jasně finále Argentina – Brazílie, které má ovládnout skupina kolem nejlepšího hráče světa Lionela Messiho. Simulaci potvrzují i kursy sázkové společnosti Fortuna, přestože si její hlavní bookmaker Michal Hanák přeje něco jiného.

Foto: Fadi Al-Assaad, Reuters

Argentinec Lionel Messi

Článek

„V poslední době se ukazuje, že podobné simulace i „věštící zvířata“ jako chobotnice Paul a další je potřeba brát naprosto vážně, všechny indicie objektivně nahrávají vysněnému finále gigantů, ale osobně nejsem příznivcem sázek na favority, a tak pevně věřím, že minimálně Messi vzhledem k odlišnému stylu argentinské hry od Barcelony nejlepšího střelce nezíská. Také domácí mohou zažit po deseti letech druhý národní bankrot, budou totiž pod obrovským tlakem argentinské veřejnosti i médií a Brazílie s Uruguayí mají srovnatelný kádr,“ okomentoval informaci Michal Hanák.

Argentina i Brazílie v simulaci neztratily s ostatními týmy ani bod, ve finále pak „Kanárci“ podlehli Argentině těsně 0:1. Nejlepším střelcem se podle počítače stane Messi (6 gólů), následovaný Brazilcem Robinhem a dalším Argenticem Militem (oba 5 gólů). Třetí místo pak podle simulace vybojuje Mexiko, které porazí na penalty Uruguay. Simulace proběhla v rámci hry FIFA 2011 s aktuálními soupiskami. Zápas trval vždy 16 minut, úroveň byla nastavena na střední obtížnost.

Výsledky v simulovaných zápasech hodnotí hlavní bookmaker Fortuny jako velmi reálné, podle kursů i dosavadních sázek je Argentina brána jako největší favorit.

Sázkaři Fortuny mohou během sázení využít speciální streamované vysílání, které poskytuje jako jediná česká sázková kancelář. Turnaje se zúčastní 12 zemí (10 z jižní Ameriky, doplněné o dvě další mužstva), finále je na programu 24. Července. Před čtyřmi lety na turnaji triumfovala Brazílie, letos je ovšem i díky domácímu prostředí za největšího favorita považovaná Argentina, kterou za titulem povede geniální Lionel Messi.

Celý turnaj jako jediná pro české a slovenské diváky živě vysílá stanice Sport 1 a Sport 2. Turnaj začíná v sobotu 2. července ve 2.30 zápasem Argentina – Bolívie, většina zápasů startuje v časech mezi 20 a 23 hodinou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.