Hlavní obsah

Matušovič: Vyhráli jsme ve Skotsku, zkusíme to i v Belgii

Sparťan Miroslav Matušovič je ve formě a věří v úspěch svého týmu v zápase Poháru UEFA s belgickým Waregemem. Po úvodní porážce se španělským Espaňolem si je dobře vědom, že Sparta potřebuje tentokrát vyhrát. V rozhovoru pro deník Právo vykládal Matušovič o boji o místo v sestavě, šancích na titul, nebo srovnávání trenérů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Miroslav Matušovič.

Článek

Co víte o belgickém Waregemu?

Vyhrál 4:1 ve Vídni nad Austrií, takže to určitě není slabý tým. Mají hlavně výborný útok, na to si musíme dát pozor. Dozadu to u nich není nic moc, toho bychom chtěli využít.

Sparta doma prohrála úvodní utkání ve skupině Poháru UEFA s Espaňolem, a pokud by nyní neuspěla v Belgii, hodně by se ji vzdálila šance na postup...

To si uvědomujeme. Vyhráli jsme ale důležité utkání o postup do skupiny ve Skotsku, zkusíme uspět i nyní v Belgii. Musíme to však zvládnout na vítězství. Remíza nic neřeší, potřebujeme tři body, protože Pohár UEFA chceme hrát i na jaře.

Vy osobně jste se dostal do výborné formy, ale udržíte si místo v základu, když trenér Bílek často točí se sestavou?

Ve Spartě je kádr hodně nabitý, každý chce hrát a když se vám nedaří, čekáte třeba měsíc na další šanci. Snažím se proto v základní sestavě udržet. Trenér ale chce také rozložit zátěž na více hráčů, proto složení mění, navíc tu jsou i zranění a karty. V Ostravě jsme půl roku hráli skoro jen v jedenácti, to se pak dobře zvyká na spoluhráče, kombinace je zažitá a hraje se téměř naslepo. Ve Spartě to je jiné, musíte si vyhovět s těmi, co jsou právě na hřišti, ale tady jsou kvalitní fotbalisté, takže to není problém.

V čem vidíte největší přínos nových trenérů Bílka a Siegla?

Trenér Griga určitě udělal kus velké práce, ale noví trenéři jsou mladší a jejich přístup je jiný. Atmosféru v kabině i na tréninku ohromně uvolnili, což bylo potřeba. Hrají s námi, dělají legraci, prostě jsou jedni z nás, i když samozřejmě určitý odstup tu být musí, ale zmizely křeč a stres. Něco podobného jsem zažil v Baníku, když jsme šli za titulem.

Takže Sparta nyní kráčí také za českým titulem?

Je to náš cíl a nižší si klást nemůžeme. I když to herně ještě není ideální, výsledkově se nám v lize daří. Nekoukáme na soupeře, ale jak se blížíme čelu tabulky, tak nervózní nemusíme být my, ale spíš ty dva kluby před námi.

Reklama

Související témata: