Hlavní obsah

Pravák Sladký opět vytáhl famózní levačku. Hlavně jsem nechtěl překopnout bránu jako vždycky, smál se

Olomouc

Zavřel oči, vypálil a slavil výstavní gól. Rána levačkou do šibenice v podání obránce Martina Sladkého výrazně povzbudila olomoucké fotbalisty v souboji s Kajratem Almaty, který bude v odvetě třetího předkola Evropské ligy dohánět v Kazachstánu dvougólový deficit.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Olomoucká radost! První gól dal Martin Sladký (třetí zleva).

Článek

„Překvapil mě, takhle jsem ho levačkou snad ještě zakončovat neviděl. Přitom předtím tam byly některé triviální situace, které špatně vyřešil a nejradši bych mu za ně nařezal. Jenže pak dá takový gól, obrovský důležitý. Omluvenku vystavil dostatečnou," řekl kouč Václav Jílek.

Šestadvacetiletý obránce Sigmy má sice silnější pravačku, už v ligovém duelu v Mladé Boleslavi ale skóroval druhou nohou a husarský kousek se mu povedl také proti Kajratu. „Nějak se to ke mně dokulilo a já se jenom soustředil, abych míč zatočil na zadní tyč a nepřekopl bránu jako vždycky," přiznal.

„Myslel jsem si, že mám levou jenom na opírání, ale teď už jsem jí dal dva góly během tří zápasů," usmíval se bek, jenž během zápasu sváděl souboje s hvězdným Andrejem Aršavinem.

„Dopředu na něj hrálo líp než dozadu. Dopředu sílu pořád má, ale dozadu se mu moc nechtělo," vykládal Sladký, který je s konečným výsledkem velmi spokojený. „Přesně tohle jsme chtěli," uzavřel.

Reklama

Související témata: