Hlavní obsah

Ze Sevilly zpět do ligové reality. Bohemku doma musíme zvládnout, burcuje záložník Sigmy

Sevilla

Vyřazení ho bolí stejně jako celou Olomouc, jenže zklamání z Evropské ligy musí záložník David Houska se spoluhráči bleskově vyhnat z hlavy. Po neúspěšné odvetě v Seville nastoupí fotbalisté Sigmy už v neděli proti pražským Bohemians a v důležitém souboji v lize, kde jim teče do bot, potřebují naplno bodovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký záložník David Houska (vlevo) a Juan Berrocal ze Sevilly během utkání 4. předkola Evropské ligy

Článek

„Musíme teď přepnout na ligu, kde to není vůbec dobré," potvrzuje David Houska, jehož tým prohrál v nejvyšší soutěži pět z dosavadních šesti duelů. „Je potřeba zregenerovat a zápas s Bohemians doma zvládnout," burcuje.

Tažení pohárovou Evropou si však pořádně užil, i když Hanáci do vysněné základní skupiny podobně jako před devíti lety nepronikli. „Krásný zážitek. Z obou dvojzápasů jsme nabrali obrovské zkušenosti. Je přínos hrát před kulisou, jaká byla v Seville, protože v české lze se s takovou nepotkáte. Jenom mě mrzí, že nepokračujeme v soutěži dál, protože hrát takové zápasy, to je svátek," usmíval se pětadvacetiletý fotbalista, který v konfrontaci se špičkovým evropským týmem obstál velmi dobře.

„David v obou zápasech se Sevillou odvedl velké penzum práce, byl aktivní a chtěl míče. Ale i on měl v odvetě na noze gól, což by hráč jeho kvalit měl trefit," připomněl trenér Hanáků Václav Jílek moment z 37. minuty, kdy ze slibné pozice trestuhodně přestřelil.

„To měl být gól, bohužel mi to trochu placírkou sjelo," posteskl si odchovanec Sigmy, jemuž učarovala fantastická atmosféra na stadiónu Ramóna Sáncheze Pizjuána. Silným zážitkem pro něj byl už samotný nástup k utkání, kdy zaplněné ochozy sborově zpívaly klubovou hymnu. „To byl hukot a mazec," uzavřel.

Reklama

Související témata: