Hlavní obsah

Sparťané po losu: Přes Odense se do skupiny musíme dostat

PRAHA

Fotbalisty pražské Sparty potěšilo, že jim páteční los prvního kola Poháru UEFA přisoudil do cesty dánský klub Odense BK. Letenští však zároveň konstatovali, že bez ohledu na soupeře by se stejně do základní skupiny soutěže museli dostat, aby alespoň částečně odčinili vyřazení z Ligy mistrů s Arsenalem.

Článek

Pro úřadující české šampióny je účast ve skupině dalším z letošních cílů. Šéf klubu Daniel Křetínský si dokonce přeje, aby Sparta v Poháru UEFA došla až do čtvrtfinále.

Trenér Michal Bílek prý ani příliš neřešil, na koho jeho mužstvo narazí. Mezi možnými soupeři, kterými byly Artmedia Bratislava, Odense, FC Curych, Tampere a Erciyespor, prý neměl vyloženého "favorita". "Nebylo ani tak podstatné, koho dostaneme. Hlavní je, abychom se dostali do skupiny. Je to pro nás hodně důležité, protože chceme v pohárech zůstat co nejdéle a přežít zimu," řekl v pátek Bílek při setkání s novináři krátce po losování.

Připustil, že momentálně třetí tým dánské ligy pro něj je neznámou. "Proto musíme co nejrychleji pracovat na shánění informací, abychom byli na soupeře co nejlépe připraveni. Každopádně asi lze čekat urputný boj, možná takový ostrovní fotbal. Odense dvakrát hladce porazilo Minsk, takže to zřejmě bude kvalitní tým," mínil Bílek.

Hráči chtějí dokázat, že do Evropy patří 

Sami fotbalisté věří, že dánský celek bude k poražení. "Snad to bude hratelný soupeř. Možná jsme mohli narazit i na lepšího soupeře. Ale cíl je jasný: po vyřazení s Arsenalem chceme ukázat, že fotbal hrát umíme a do Evropy patříme," poznamenal obránce Michal Kadlec.

Útočník Libor Došek také věří, že Sparta po duelech s Odense zůstane v pohárech dál. "Musíme napravit to vyřazení s Arsenalem. Když se nám nepodařilo postoupit do Ligy mistrů, tak chceme jít alespoň do skupiny v Poháru UEFA," řekl Došek.

Sparta má kde brát informace o soupeři: český fotbalista Libor Sionko působí v konkurenční Kodani teprve od začátku sezóny, ale se sparťanským soupeřem se stačil už potkat, dokonce přímo v akci. "Hráli jsme u nich před týdnem bez branek, je to snaživý tým. Sparta by sice měla papírově postoupit, ale nečeká ji rozhodně nic jednoduchého, neboť je to poměrně konsolidovaný tým, který vyznává důraznou, ale také kombinační hru a ostrovní fotbal příliš nevyznává," řekl v rozhovoru pro ČTK český záložník, který má s čím srovnávat, neboť donedávna působil v Glasgow Rangers.

Moc se mu prý líbil patnáctitisícový stadión Fionia Park, na kterém se v Odense hrálo. "Není to nijak ohromná, ale spíše útulná, moderní aréna, kterou bych asi nejspíše přirovnal ke stadiónu v Uherském Hradišti," uvedl Sionko.

Reklama

Související témata: