Hlavní obsah

Odense stojí Spartě v cestě do základní skupiny Poháru UEFA

PRAHA

Poté co se fotbalové Spartě nepodařilo přejít přes londýnský Arsenal do Ligy mistrů, musí vzít Pražané zavděk 1. kolem Poháru UEFA. Ve čtvrtek budou na Letné hostit dánský celek Odense BK. „Je to kvalitní tým, hrající po zemi s rychlou kombinací. Nečeká nás lehké utkání,“ řekl na středeční předzápasové tiskové konferenci trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Sparťané se budou muset v rámci prvního kola utkat s dánským soupeřem dvakrát, systémem doma - venku. Pokud se jim podaří přes svého severského soka postoupit, dostanou se do základní skupiny, kde by je čekala další čtyři mužstva. „Jednoznačně musíme postoupit do základní skupiny Poháru UEFA. Je nutné se přes ně dostat,“ nepřipouští si letenský trenér jinou možnost než postup.

„Co se týče motivace, jsou hráči dobře připraveni,“ pokračoval Bílek, který ovšem vinou dvou žlutých karet z předkola Lig mistrů nebude moci počítat s Kuličem a Huškem. Také stav druhého útočníka Libora Doška není po zdravotní stránce ideální. „Trénoval jsem tři dny, ještě jsem ale nastydlý. Rád bych nastoupil, vidím to tak 50:50,“ řekl sparťanský dlouhán Došek.

Poslední měření sil Sparty s dánským soupeřem se datuje k sezóně 1995/96, kdy se po vyrovnaném dvojzápase se Silkeborgem nakonec radoval letenský tým díky vstřelené brance na půdě soupeře. Stejně jako tehdy je letos v kádru Sparty kontroverzní Tomáš Řepka.

Řepka si navlékne kapitánskou pásku

„Řepka cítí stejně jako já, že se stala chyba, která se stát neměla,“ vrátil se ještě k ostudnému závěru utkání v Teplicích trenér Bílek a dodal: “Proti Odense nastoupí Řepka s kapitánskou páskou.“

Čtvrteční utkání bude rozhodovat trojice chorvatských arbitrů v čele s Edem Trivkovičem. Utkání můžete živě sledovat na ČT4 od 20:15 a v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: