Hlavní obsah

Trenér Hitzfeld naštval střídáním šéfa Bayernu

PRAHA

Trenérovi Bayernu Mnichov Ottmaru Hitzfeldovi se ve čtvrtečním zápase fotbalového Poháru UEFA proti Boltonu krutě vymstilo vystřídání několika klíčových hráčů. Jeho svěřenci inkasovali v poslední desetiminutovce vyrovnávací gól na 2:2 a pořádně tím naštvali klubového prezidenta Karla-Heinze Rummeniggeho.

Článek

Hitzfeld brzy stáhnul ze hry autora obou branek Podolského, za chvíli ho následovali i Ribéry a čtvrthodiny před koncem i Schweinsteiger. Bavorský velkoklub na to doplatil vyrovnávací brankou z kopačky Daviese, ještě více to schytal od Rummeniggeho sám Hitzfeld. Nic platné mu nebylo, že vysvětloval střídání snahou ušetřit hráče na sobotní šlágr bundesligy se Stuttgartem.

"Věřím, že znám základní matematiku fotbalu. Snažím se ji uplatňovat. Věřím, že jsem našel správnou kombinaci a my můžeme vyhrát ve Stuttgartu. Bylo to rozumné řešení. Potřebujeme se dostat zpátky do sedla po dvou ligových remízách," snažil se Hitzfeld omlouvat ztracené vítězství.

Klubového prezidenta ale rozhněval. "Jsem opravdu nazlobený. Mělo být velmi lehké vyhrát tenhle zápas a dostat se ve skupině do výhody. Diváci mají pravdu, když chtějí vidět ty nejlepší hráče. Fotbal není matematika, nemůžete v něm kalkulovat," vyčítal Rummenigge zkušenému stratégovi, kterého ale kritika nechávala poměrně v klidu.

Hitzfeld: Skupinu můžeme stále vyhrát

Spíš ho mrzela mizerná produktivita týmu. "Když jsme šli do vedení 2:1, vypadalo, že přidáme třetí gól. Měli jsme utkání naprosto pod kontrolou, jenže pak si pár hráčů myslelo, že už mohou odpočívat. Přesto jsem si jistý, že můžeme vyhrát skupinu," řekl Hitzfeld. Podobně hovořil i bek Christian Lell. "Měli jsme spoustu šancí před přestávkou, ale prostě jsme je neproměnili. A pak jsme si na chvíli zdřímnuli," posteskl si.

Hosté měli radost z nečekaného bodu, úspěšnou premiéru v soutěži na lavičce Boltonu prožil kouč Gary Megson. "Dneska nám chybělo dvanáct hráčů, přesto jsme dokázali vydolovat se skvělým soupeřem bod. Je to velmi povzbuzující. Neměli jsme tolik šancí jako oni, ale náš závěr byl úžasný."

V podobné pozici jako Bolton byl také Tottenham. I Kohouti v Premier League bojují v nejspodnější patrech tabulky, ale pod Juandem Ramosem, který nahradil Martina Jola, se v Poháru UEFA vytáhli. Přestože výkon prý nebyl ještě zdaleka ideální, zdolali trápící se Hapoel Tel Aviv na jeho půdě 2:0.

Ramos: Nadchla mě touha mých hráčů

"Nadchla mě touha hráčů zvítězit, přestože jsme ještě ani zdaleka nepředvedli své maximum. Co nám nejvíc chybělo? Byly možnosti, které jsme mohli vyřešit lépe a zkusit dát další branky. Po dvou gólech se ale cítím lépe," oddychl si Ramos, který dovedl k obhajobě trofeje v Poháru UEFA Sevillu a teď se o něco podobného pokusí s Tottenhamem.

Slavit mohla i italská Fiorentina s Tomášem Ujfalušim, vedoucí celek skupiny C, v níž figuruje i Mladá Boleslav. "Zažíváme skvělé časy," liboval si obránce Per Kröldrup po výhře 6:1 nad Elfsborgem. "Vypadá to s námi skvěle i v italské lize, ale musíme zůstat nohama na zemi. Je příliš brzo, abychom mluvili o nějakých dlouhodobých cílech, je ovšem fakt, že máme po Interu Milán druhou nejlepší defenzivu," liboval si.

S tím souhlasil i kouč Cesare Prandelli. "Mám radost, že kluci plní úkoly, které si dáváme. Těchto výsledků dosahujeme také díky změně věcí okolo taktiky," podotkl trenér Fiorentiny. Euforické pocity zažíval zkušený záložník Martin Jörgensen, autor dvou branek. Pochvaloval si především ofenzivní smršť v druhé půli, během níž domácí zasadili soupeři čtyři rány. "Po poločase šla naše hra hodně nahoru a na konci jsme je úplně vygumovali," dodal.

Reklama

Související témata: