Hlavní obsah

Fotbalisté Boleslavi chtějí na umělce udržet naději

PRAHA

Udržet naději na postup do jarní fáze Poháru UEFA! Fotbalisté Mladé Boleslavi chtějí ve čtvrtek na hřišti švédského Elfsborgu v druhém vystoupení ve skupině C Poháru UEFA získat minimálně bod, který jim před zápasy s AEK Atény a Fiorentinou nechá reálnou šanci na pokračování v soutěži. Ale Středočeši už sedm utkání v řadě nevyhráli.

Článek

„Je to klíčový zápas. Prohrajeme-li, budou naděje jen v oblasti teorie. I bod nás naopak udrží ve hře,“ přemítá Zdeněk Ščasný, trenér Mladé Boleslavi.

V městě Boras, kde je loňský šampión a letos čtvrtý tým Švédska doma, však na Středočechy čeká nepříjemnost: umělý trávník. „Je to handicap,“ přiznává Ščasný. „Dvakrát jsme si povrch zkusili na Vyšehradě, jednou v předzápasovém tréninku. Pohyb na umělce je odlišný. Ale na druhou stranu vyhovuje technickým hráčům a těch máme v týmu dost,“ míní trenér Boleslavi.

S přípravou mu pomáhala dcera Pavlína, česká reprezentantka hrající ve švédském Malmö. Recept trenér hledal v zápase Elfsborgu s AEK Atény (1:1). „Domácí jsou velmi důrazní, takticky vyspělí se skvělým pohybem za obranu. Ale Řekové dvacet minut v druhé půli kombinovali, a tím domácí přehráli. To je cesta k úspěchu,“ nabádá Ščasný.

Zápas začíná v 18:15, hlavním rozhodčím je Ir Kelly, vstupy z 2. poločasu nabídne Radiožurnál, přímý přenos nevysílá žádná česká televize.

Předpokládané sestavy:
Elsfsborg: Wiland – Andersson, Augustsson, Björck, Karlsson – Möback, A. Svensson, Ilola, Ishizaki – Alexandersson, M. Svensson.
Boleslav: Pižanowski – Voříšek, Procházka, Kopic, Hrdlička – Kysela, Rajnoch, Matějovský, Táborský – Mendy, Řezníček.

Reklama

Související témata:
  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.