Hlavní obsah

Horváth: Chceme postoupit, takže musíme vyhrát

Vítězství fotbalové Sparty v posledním utkání základní skupiny Poháru UEFA na hřišti Leverkusenu by rozhodlo o tom, že se pražský tým v pohárové Evropě objeví i na jaře. K tomu bude chtít dopomoci také Pavel Horváth, který má sice menší zdravotní potíže, ty ho ale na lavičku náhradníků neposadí. „Když vyhrajeme, postupujeme,“ je si vědom sparťanský špílmachr Horváth.

Článek

V jaké formě jedete na důležitý zápas do Německa?

I když nám výsledkově poslední zápasy nevyšly, tak si myslím, že hra ve druhé půli se Spartakem a poslední ligový zápas v Ostravě jsme odehráli dobře.

Cítíte se po takovém sledu utkání po fyzické stránce dobře?

Síly nám to nevzalo. Máme mezi tím tři dny a tréninky nejsou tak náročné, abychom se z té těžké zátěže nedostali.

Co víte o vašem posledním soupeři v základní skupině?

Leverkusen má teď šňůru, v níž se mu daří. Každý zápas je ale jiný a může se vyvíjet různě. Určitě se nemáme čeho bát, pojedeme tam vyhrát. Samozřejmě mohou být okolnosti zápasu takové, že budeme rádi za bod. Nebo se může stát, že prohrajeme, ale my chceme bodovat.

Trenér Bílek se zmiňoval, že laborujete se zraněním. Jak to tedy s vámi vypadá?

Nastoupím určitě, jestli mě trenér postaví. Mám trochu nakopnutý kotník, ale myslím si, že je to to nejmenší, co z nás zraněných hráčů někdo má. Spíš to bylo takové z hecu, když jsme si postěžovali v šatně, že už je těch zápasů hodně, navíc na hodně těžkých terénech. Takže ty šrámy k tomu patří, ale u mě osobně to není nic hrozného.

Jaké vidíte šance, že v Leverkusenu uspějete?

Když vyhrajeme, postupujeme. Tam je to jasně dané. Před každým zápasem je to 50 na 50. Samozřejmě Leverkusen hraje doma a je favoritem. Ale je to jeden zápas, ten se může od první minuty vyvíjet v náš prospěch. My chceme postoupit, takže musíme vyhrát.

Reklama

Související témata: