Hlavní obsah

Kadlec: Leverkusen je kvalitní mužstvo, ale my tam nemáme co ztratit

Sparta bude ve čtvrtek bojovat o bytí či nebytí v Poháru UEFA. Vyzve jí silný německý klub Bayer Leverkusen, který je aktuálně na čtvrté nepostupové pozici a na pražský celek ztrácí jeden bod, přičemž má zápas k dobru. Michal Kadlec, obránce letenského klubu, bude jeden z mužů, který se pokusí pro svůj tým v Německu dosáhnout malého zázraku. „Já se na ten zápas těším strašně moc. Dá se říct, že jedu do svého druhého domova,“ připomněl Kadlec dětství, které strávil v Německu, kde hrál jeho otec Miroslav Kadlec.

Článek

Ke konci podzimní části máte za sebou už velkou porci zápasů, nemůže se to na vás negativně projevit v zápase v Německu?

Je pravda, že se konec už blíží, o to víc musíme být koncentrovanější na zbylé dva zápasy, které nás ještě čekají. Teď nás čeká Leverkusen, kde je potřeba abychom udělali dobrý výsledek. Nejlépe vyhrát, abychom si zajistili účast v pohárech i v jarní části.

V souboji proti Leverkusenu jste se těšil, že si zahrajete proti vašemu bývalému spoluhráči z jednadvacítky Michalu Papadopulosovi, ale ten z důvodu zranění nejspíš nenastoupí.

Mluvil jsem s ním. Mně tvrdil, že na nás bude připravený, že se na to těší. To zranění prý nebylo tak hrozné. Když jsem s ním mluvil asi před deseti dny, tak už vyklusával.

Chyběl by Michal Papadopoulos, kdyby nemohl nastoupit?

Oni tam mají hodně kvalitních útočníků, mezi které Michal určitě patří. Je to vysoký, dynamický hráč, který hraje dobře tělem. Pro každou obranu je hodně nepříjemný. Do každého souboje jde naplno. Určitě má svoji kvalitu.

Asi si uvědomujete, že vás proti aktuálně čtvrtému týmu německé Bundesligy nečeká lehký zápas.

Leverkusen je samozřejmě kvalitní mužstvo, ale my tam nemáme co ztratit. Oni musí také vyhrát, takže budou pod určitým tlakem. Vím, že mají teď dobrou šňůru, ale věřím, že předvedeme obdobný výkon jako v Toulouse a když vyhrajeme 3:2, tak se určitě zlobit nebudeme.

Trenér Bílek vyzdvihl z týmu soupeře také Sergeje Barbereze, u kterého se dá očekávat, že jako útočník s vámi bude hodně v kontaktu.

On už má přes tři sta bundesligových zápasů a asi šedesát v bosenském nároďáku. Já ho znám ještě když působil v Hamburku, kde byl klíčovou postavou. Má fotbalové myšlení, jeho přihrávky jsou nevyzpytatelné. Ale celá jejich ofenzíva je nebezpečná. Například Gekas, který minulý rok vyhrál krále střelců.

Vy jste vlastně v Německu vyrůstal, tak se tam těšíte o to víc, že?

Já se na ten zápas těším strašně moc. Dá se říct, že jedu do svého druhého domova. Budu tam ve svém živlu, už se těším, že přijedu někam do ciziny, kde umím řeč. I když tedy na ten stadión nemám dobré vzpomínky.

Proč ne?

Byl jsem tam dvakrát. Jednak s jednadvacítkou, a to jsme prohráli 0:1. A potom jsem se tam byl podívat ještě na jedno utkání, když tam hrál taťka za Kaiserslautern. Hráli o udržení v Bundeslize, potřebovali vyhrát, ale nakonec dostali asi osm minut před koncem gól na 1:1. Tak jsme tam neprožívali moc dobré chvilky. Teď bych chtěl tuto bilanci napravit.

Reklama

Související témata: