Hlavní obsah

Rajnoch: Rozhodla kvalita AEK v zakončení

Záložník Mladé Boleslavi Jan Rajnoch musel se svými spoluhráči skousnout další hořkou pilulku v domácím prostředí, fotbalisté z města automobilů opět prohráli. Řecký tým ale podle Rajnocha nebyl lepší, zápas byl podle něj vyrovnaný. „Bohužel rozhodla kvalita AEK v zakončení,“ řekl bezprostředně po utkání. Postupové šance Středočechů ještě žijí, i Rajnoch si je ale vědom, že v Itálii v souboji proti Fiorentině bude těžké uspět.

Článek

Jaký máte pocit ze zápasu s AEK?

Hráli jsme dobře a disciplinovaně. Soupeře se nám dařilo pokrývat. Ve všech činnostech to bylo vyrovnané utkání. Bohužel rozhodla kvalita AEK v zakončení. Z jednoho brejku dali jeden gól.

Kde byl problém při inkasovaném gólu?

Nepodařilo se nám zachytit rychlý brejk. Možná to šlo nějak přerušit, těžko teď hodnotit. Sehráli to perfektně.

Inkasovat branku těsně po začátku poločasu pro vás muselo být psychicky náročné...

Určitě nás to srazilo, zvláště proti takovému týmu. Přesto jsme je ale přehrávali a dokázali jsme si vytvořit šance. Bohužel zakončení nás trápí celý podzim. Z příležitostí, z nichž jsme na podzim dávali góly, se nám teď nedaří skórovat. Tím zápasy prohráváme nebo remizujeme.

Vnímal jste na hřišti Rivalda?

Rivaldo je úžasný hráč, jsem rád, že jsem si proti němu mohl zahrát. I v tomto věku je to světová špička.

Čím to, že váš tlak přijde vždy až ke konci utkání?

Proti takovým mužstvům nemůžete nastoupit s vyloženě ofenzivní taktikou hned od začátku utkání. My jsme chtěli hlavně udržet čisté konto a to se nám nepodařilo. Náš tlak se stupňoval od inkasovaného gólu. Myslím, že i kdyby se hrálo dál bez branek, náš tlak by přišel. Soupeři trochu docházely fyzické síly. My jsme toho měli také dost, ale vůle dát branku u nás byla znát. Bohužel ta branka nepřišla.

Váš závěrečný tlak připomínal zápas s Villarrealem...

Já bych zápas s AEK nesrovnával s utkáním proti Villarrealu. Villarreal se mi zdál o dost lepší než AEK.

Dnes jste si mohli vybojovat postup. Jak moc to mrzí?

Nemáme nic. Nedá se nic dělat. Takový je fotbal. Zase jsme o něco zkušenější.

Jak vidíte postupové šance?

Ty už jsou teď hodně složité. Sice to máme ve vlastních rukou, ale s Fiorentinou bude těžké vyhrát. Z dnešního zápasu odcházíme se vztyčenou hlavou. Nemyslím si, že bychom udělali ostudu. Celkově jsme odehráli velice dobré zápasy. Jen škoda, že se nám dnes nepodařilo vstřelit branku.

V prvním kole se vám podařilo přejít přes další italský klub, přes Palermo. Mohla by to pro vás být psychická výhoda?

Určitě. Tam jsme také překvapili. Odehráli jsme tehdy super zápas. Ale já se domnívám, že jsme všechny zápasy v Poháru UEFA odehráli dobře. Pojedeme do Itálie pokusit se o zázrak.

Vám se daří venkovní zápasy, naopak doma zatím prohráváte. Čím to je?

Nevím, je to zajímavé. Nedokážu na to odpovědět. Přitom hrajeme pořád stejně. Z nějakého důvodu to tak je. Ale to platí celkově pro celý podzim. Z venku vozíme body a doma nevyhráváme.

Reklama

Související témata: