Hlavní obsah

Bílek: Vytyčené cíle jsme nenaplnili

PRAHA

Pražské Spartě se po prohře v Leverkusenu zavřela cesta do další fáze Poháru UEFA, a letenský tým tak nenaplnil cíle klubu, kterými byly buď postup do Ligy mistrů nebo čtvrtfinále Poháru UEFA. „Cíle, které jsme si vytyčili jsme nenaplnili, podzim se nám nepovedl,“ pronesl na tiskové konferenci v areálu pražské Sparty trenér letenského týmu Michal Bílek.

Článek

Sparta ve svém posledním vystoupení na evropské scéně v této sezóně nepředváděla špatný fotbal. Dokonce se jí za bezbrankového stavu po hodině hry naskytla příležitost hrát o jednoho fotbalistu v poli navíc. Ani to však Pražanům nepomohlo ke vstřelení branky, naopak inkasovala. Z Leverkusenu si tak odvezla porážku 0:1 a umístění na čtvrtém nepostupovém místě.

„Porážka z Leverkusenu je naprosto zbytečná, 65 minut jsme soupeře nepustili do jediné šance. Soupeři jsme dali možnost až po vyloučení, cítili jsme příležitost, roztáhli jsme hřiště a Leverkusenu pomohli k protiútokům. Hráčům mohu těžko něco vytknout,“ zhodnotil nepodařený čtvrteční duel Bílek.

Kouč litoval především prohry s Curychem

Sparta tak po domácí porážce se Švýcarským Curychem 1:2, překvapivém vítězství na půdě francouzského Toulouse 3:2, domácí bezbrankové remíze se Spartakem a konečnou poslední prohrou v Leverkusenu 0:1 rozhodla o faktu, že ani v této sezóně se jí nepodaří přezimovat v evropském poháru.

„Je obrovská škoda, že jsme nezvládli utkání s Curychem, kdy bylo po zdravotní stránce hráčů mužstvo v katastrofickém stavu,“ vrátil se letenský kouč k prvnímu prohranému utkání v Poháru UEFA. Společně s nevydařeným dvojzápasem předkola Ligy mistrů proti Arsenalu se podle něj jednalo o dva nejdůležitější momenty podzimu pro Spartu.

„Hodnotit dosavadní sezónu budeme až po posledním podzimním ligovém duelu proti Plzni. S vedením jsme tedy ještě nejednali,“ odpověděl Bílek na otázku, zda-li se cítí ve své pozici hlavního trenéra v ohrožení. „Není to otázka pro mě, může se stát cokoliv,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: