Hlavní obsah

Hitzfelda půltucet gólů potěšil, smlouvu ale nejspíš neprodlouží

MNICHOV

Trenér Bayernu Mnichov Ottmar Hitzfeld byl ve velmi dobré náladě po středečním výhře bavorského klubu v Poháru UEFA nad Arisem Soluň. V Allianz areně jeho svěřenci vyhráli vysoko 6:0. Hlavní zásluhu na debaklu řeckých fotbalistů měl Ital Luca Toni, který se postaral o první čtyři branky Bayernu.

Článek

„Jsem spokojený, pro naše fanoušky jsme připravili gólový festival. Vypadali jsme svěže a plní života. Byli jsme lepší než náš soupeř po psychické stránce i v touze po vítězství, branky pak přišly automaticky,“ rozplýval se Hitzfeld po nejvyšším vítězství bavorského klubu v sezóně.

Osmapadesátiletý kouč vyzdvihl čtyřgólového Lucu Toniho. „Luca instinktivně ví, kam míč poletí. Před brankou je nelítostný a vždy dostane dva až tři obránce ze hry. Brankář to však ve špatném počasí neměl jednoduché,“ uvedl Hitzfeld.

Po nešťastné sérii výsledků v bundeslize byl Hitzfeld trochu rozmrzelý. „Přál bych si, abychom jeden nebo dva naše středeční góly dali v předcházejících zápasech,“ řekl německý kouč, o jehož odchodu po sezóně spekulují německá média. Teď se ale zdá, že je to spokojený muž. „Tento výsledek uvolnil napětí a my se můžeme v klidu připravovat na druhou část sezóny,“ prohlásil.

Hitzfeld smlouvu neprodlouží 

Záložník Bayernu Bastian Schweinsteiger řekl, že za Hitzfeldem stojí celý tým. Přesto je ve fotbalových kuloárech stále častěji k slyšení názor, že Hitzfeld svůj kontrakt neprodlouží.

„Samozřejmě už vím, jak bude vše pokračovat, ale to nemohu prozradit. V březnu jsem podepsal smlouvu na jeden rok, abych měl svobodu se volně rozhodnout. Své konečné rozhodnutí oznámím na konci ledna," řekl pro stránky sport1.de. Podle serveru švýcarský fotbalový svaz nabídl německému kouči pozici reprezentačního trenéra.

Reklama

Související témata: