Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie se připravují hlavně na útočnou sílu Tottenhamu

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie se před čtvrtečním domácím duelem 3. kola Poháru UEFA proti londýnskému Tottenhamu chystají především na soupeřovu útočnou sílu. Před ostrým vstupem do jarní sezóny v úterý slávisté absolvovali dopolední trénink, ve středu je na Strahově čeká už jen poslední předzápasová příprava.

Článek

Trenér Karel Jarolím před nadcházejícím duelem vyzdvihl kvalitu anglického týmu. "Viděl jsem Tottenham několikrát a musím uznat, že co do síly je to celek na úrovni Arsenalu či Sevilly, s nimiž jsme hráli v Lize mistrů," řekl Jarolím.

Tottenham, jedenáctý tým tabulky Premier League, podle něho překonal nevydařený vstup do sezóny a nyní hraje ve vynikající formě. "Především jsem vypozoroval, že obrovská síla je v útočném duu Keane - Berbatov, které má výbornou podporu ze zálohy od Jenase, Lennona a Malbranqua," konstatoval trenér Pražanů.

V přípravě se proto slávisté zaměřili právě na nácvik bránění těchto hráčů. "Pilujeme ale vše. Součinnost celého týmu, obrannou i útočnou fázi, přechod do útoku, standardní situace," vypočítal Jarolím.

Dřížďal by měl být na Tottenham připraven

Trenéra příliš nepotěšily dvě inkasované branky v generálce s Kladnem. "To nebylo ale jen o obranné fázi. Obě branky byly dost podobné, rozebrali jsme si to a snad se těch chyb dokážeme vyvarovat," uvedl slávistický kouč. Těší jej naopak, že k dispozici by pro pohárový zápas měl už být obránce Dřížďal, mimo hru je ale kvůli problémům s úponem Šenkeřík a bolesti zad nepustí do utkání ani Šmicra.

O sestavě, v níž Slavia proti Tottenhamu nastoupí, má prý trenér již prakticky jasno. "O jménech ano, jen přemýšlím, v jakém rozestavení nastoupíme. Může to být 4-4-2, 4-1-4-1 nebo 4-2-3-1," dodal Jarolím.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články