Hlavní obsah

Slavii čeká první zápas proti Tottenhamu

PRAHA

Fotbalovou Slavii čeká ve čtvrtek první zápas třetího kola Poháru UEFA. Do cesty se sešívaným postaví anglický celek Tottenham Hotspur. Tedy tým, který Slavii před rokem a půl vyřadil v téže soutěži. Pro pražský tým bude toto utkání složitou zkouškou, protože londýnský celek hraje v poslední době ve výborné formě.

Článek

Červenobílé po herní přestávce čeká první ostrý soutěžní zápas. Trenér Karel Jarolím už v průběhu zimní pauzy přiznal, že příprava bude směřovat právě k tomuto střetnutí. V anglické Premier League hrají nonstop, takže Tottenhamu nehrozí problém s nerozehraností. Pražané sehráli poslední přípravné střetnutí minulý čtvrtek, v němž na Strahově porazili ligové Kladno 3:2.

„Čeká nás kvalitní soupeř, dostává se čím dál tím do větší formy. My se na zápas těšíme. Jediným mínusem je absence některých hráčů,“ řekl na středeční tiskové konferenci trenér Slavie Karel Jarolím. Ten se bude muset obejít bez zraněných Šmicra a Šenkeříka a také bez Toleskiho, Gebre Selassieho a Blažka, kteří nejsou na soupisce pro Pohár UEFA. Dobrou zprávou však je, že obránce Dřížďal už od začátku týdne trénuje s týmem a k utkání by měl být připravený.

Čisté konto je základ úspěchu

Lodivod posledního českého klubu v pohárové Evropě cítí, že základem úspěchu bude udržet v domácím utkání čisté konto. „Kdyby se nám ještě podařilo vstřelit branku, bylo by to vynikající,“ nechal se slyšet kouč. Odehrát zápas s nulou však nebude určitě nic lehkého. V útoku anglického celku nastupuje duo Berbatov - Keane, ti jsou navíc vydatně podporování záložní řadou.

Karel Jarolím také doufá v podporu diváků. Strahovský stadión však podle posledních informací nebude zdaleka vyprodaný. Očekává se návštěva kolem 12 000 fanoušků. „Kdyby nebylo vyprodáno byl bych zklamaný,“ poznamenal Marek Jarolím, nová zimní posila klubu, a snažil se najít důvody, proč Slavii trápí chabá návštěvnost. „Fanoušci asi čekají na Eden, ale to by pro takový zápas neměla být překážka,“ postěžoval si.

Slávisté chtějí navázat na úspěšný podzim

Podle Ericha Brabce se všichni hráči na čtvrteční zápas těší. Defenzivní hráč také věří, že výkonem naváží na úspěšný podzim, a že budou pokračovat v úspěšných výsledcích. Dobrou pozici do odvety by rád získal také Marek Suchý. „Už tenkrát to byly těžké zápasy. My se z nich však můžeme poučit a v domácím prostředí chceme uhrát lepší výsledek než předtím,“ přeje si.

Manažer Tottenhamu Hotspur Juande Ramos přijel do Prahy s cílem odvést si dobrý výsledek pro odvetu. Mnoho otázek se týkalo Radka Černého, jeho dalšího působení v týmu a také o jeho pozici. „Žádný fotbalista nemá místo jisté. Závisí na formě hráčů a na výkonech, podle toho se rozhodujeme, kdo bude hrát. Jsem velmi klidný pokud jde o naše gólmany. Oba chytají dobře, Radek teď dosáhl několika dobrých výsledků,“ řekl Španěl.

„Víme, že Slavia je dobrým klubem, který hrál Ligu mistrů. Naším úkolem je dosáhnout dobrých výsledků,“ přeje si bývalý kouč španělské Sevilly, tedy týmu, se kterým se Slavia setkala v základní skupině milionářské soutěže. Srovnání Sevilly a Tottenhamu však odmítl.

Na Strahově by se mohli představit Černý a Pekhart

V dresu Kohoutů se pravděpodobně představí Radek Černý, který v posledních utkáních dostává v brance šanci na úkor reprezentačního gólmana Anglie Paula Robinsona. Dalším Čechem v klubu je Tomáš Pekhart a nyní se poprvé dočkal nominace na soutěžní zápas. „Pekhart má stejnou šanci hrát, jako ostatní,“ nevyloučil tak start českého útočníka Ramos. Devetenáctiletý stříbrný medailista z nedávného MS dvacetiletých odešel ze Slavie do Tottenhamu před necelými dvěma lety.

Zápas bude jako hlavní rozhodčí pískat Švýcar Claudio Circhetta. Na čarách mu budou asistovat jeho krajané Manuel Navarro a Beat Hidber.

Reklama

Související témata: