Hlavní obsah

Brankář Tottenhamu Černý: Jsem rád, že jsem zpátky

PRAHA

Do branky Tottenhamu by se proti pražské Slavii ve třetím kole Poháru UEFA měl ve čtvrtek postavit Radek Černý, nynější jednička týmu Spurs. Třiatřicetiletý gólman odešel do anglické Premier League v lednu 2005 právě ze Slavie. Dlouhou dobu kryl záda Paulu Robinsonovi, ale nyní dostává přednost právě na úkor reprezentanta Anglie. „Jsem rád zpátky, ale je to zápas jako každý jiný a přes Slavii chceme postoupit,“ přeje si Černý.

Článek

Černý byl s Kohouty v Praze již v září 2006, ale do zápasu nezasáhl. Sešívaní tehdy Tottenhamu v Poháru UEFA podlehli dvakrát 0:1 a se soutěží se rozloučili již v prvním kole. „Tehdy byla jiná situace než teď. Hráli jsme první kolo a bylo to na začátku sezóny. Nebylo to jednoduché. Slavia proti nám odehrála dvě dobrá utkání. Teď jsme přijeli uprostřed sezóny,“ řekl Černý a dodal, že pražský klub čeká první soutěžní zápas po zimní přestávce, což by mohlo být pro londýnský celek výhodou.

„Jsem rád, že jsem zpátky, ale je to zápas jako každý jiný a přes Slavii chceme postoupit,“ přeje si a pokračoval: „Připravujeme se jako na každé jiné utkání,“ prozradil, že manažer Tottenhamu Juande Ramos nepřipravoval tým nijak odlišně od ligových střetnutí. Mimo Poháru UEFA ho také čeká finále Ligového poháru proti Chelsea. „To pro nás bude určitě vrchol sezóny,“ těší se Černý.

Největším zážitkem byl zápas proti Arsenalu

Zatím největší zážitek má ze zápasu proti Arsenalu v Carling Cupu. „Dozvěděl jsem se, že budu chytat až těsně před utkáním. Domácí zápas byl fantastický, povedlo se nám všechno a fantastická byla také atmosféra,“ zavzpomínal si gólman. Příjemné vzpomínky má také na začátek svého působení ve vršovickém klubu: „V Poháru UEFA jsme postoupili přes Schalke 04 ve druhém kole.“

Ze současného týmu červenobílých už moc hráčů nepamatuje. „Znám Kalivodu, Krajčíka a Latku,“ vyjmenoval své bývalé spoluhráče. „Také jsem hrával se Švecem a vzpomínám si i na Šmicra. Nebyl jsem sice členem nejširšího kádru, ale hrával jsem s ním,“ řekl. Po sezóně mu končí v Anglii smlouva, ale chtěl by zůstat. „Nechci předbíhat své budoucnosti, jsem rád, že jsem teď odehrál pár zápasů. Soustředím se na každé utkání a snažím se podat co nejlepší výkon,“ pokračoval. Na čtvrteční utkání by měla dorazit i Černého příbuzní. „Doufám, že přijde bratr i zbytek rodiny,“ přeje si.

Reklama

Související témata: