Hlavní obsah

Pohár UEFA: Slavia s Tottenhamem nemá co ztratit

LONDÝN

Fotbalisty pražské Slavie čeká ve čtvrtek odvetné utkání 3. kola Pohár UEFA proti londýnskému celku Tottenham Hotspur. V úvodním střetnutí na Strahově podlehl poslední český zástupce v pohárové Evropě Kohoutům 1:2 a k postupu tak svěřenci Karla Jarolíma potřebují zvítězit 2:0, či o gól v případě, že střelí více jak dvě branky. Pokud Slavia vyhraje 2:1 přijde na řadu prodloužení, potažmo pokutové kopy.

Článek

Sešívaným se velké šance na postup nedávají, slávisté se však nechtějí vzdát bez boje. Kouč Karel Jarolím říká, že přemýšlet o postupu by bylo bláhové, ale že jeho tým chce zvítězit. Jde do boje s tím, že vršovický klub v zápase na White Hart Lane nemá co ztratit. „Dokud není zápas dohrán, musíme věřit,“ nevzdává se naděje kouč červenobílých.

Pokud by slávisté hráli tak jako ve druhém poločase úvodního střetnutí, tak mají šanci na dobrý výsledek. Svou roli může hrát i fakt, že pražský tým čeká po zimní přestávce již třetí soutěžní utkání. „ Po těch dvou zápasech jsme se trochu oťukali, tak doufám, že to bude vidět,“ řekl lodivod Slavie.

Slavia se pokusí o zázrak. Pražský celek čeká již čtvrtý souboj s ostrovním týmem, předchozí tři případy skončily neúspěchem českého celku. Červenobílí vypadli s Leedsem United a Tottenhamem v Poháru UEFA a ani měření sil s Arsenalem v základní skupině Ligy mistrů nedopadlo nejlépe.

Černý nebo Robinson? Teprve se rozhodne

Jarolím může do utkání oproti prvnímu zápasu nasadit obránce Krajčíka, který stál pro žluté karty. Zranění naopak do hry nepustí Marka Jarolíma, který si ze zápasu s Budějovicemi odnesl poraněný kotník a do Londýna vůbec neodcestoval, stejně tak jako Zdeněk Šenkeřík. Chybět budou také rekonvalescenti Šmicer, Janda a Švento.

Do branky Tottenhamu by se podle britského tisku neměl postavit Radek Černý, který svou chybou daroval na Strahově gól Davidu Střihavkovi, ale anglický reprezentant Paul Robinson. Španělský kouč na lavičce Kohoutů Juande Ramos k tomuto tématu řekl: „O tom, kdo se postaví do branky, se teprve rozhodne. Oba dva mají šanci.“

Ačkoli Tottenham čeká v neděli finále Ligového poháru, pro Ramose je nyní nejdůležitější Pohár UEFA. „Momentálně se soustředíme na zápas se Slavií, to je nyní nejdůležitější zápas. Potom přijde na řadu Chelsea a dále další zápas nejvyšší domácí soutěže,“ odpověděl na dotaz španělských novinářů.

Utkání začne ve 20:45 SEČ a řídí jej trojice švédských rozhodčích Jonas Eriksson - Erik Bergsten, Mathias Klasenius. Zápas nevysílá žádná z českých televizí, na Sport.cz můžete sledovat on-line reportáž.

Předpokládané sestavy
Tottenham: Robinson - Tainio, Woodgate, Gilberto, Chimbonda - Lennon, O'Hara, Huddlestone, Jenas - Berbatov, Bent.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Latka, Brabec, Dřížďal - Kalivoda, Tavares, Suchý, Černý, Pudil - Střihavka.

Reklama

Související témata: