Hlavní obsah

Gólman Bayernu Kahn: Nemám slov, a to jsem už zažil hodně

MADRID/PRAHA

Senzační a málo vídaný průběh měla čtvrteční odveta čtvrtfinále Poháru UEFA mezi Getafe a mnichovským Bayernem. Domácí hráli téměř celý zápas v oslabení, lídr bundesligy dvakrát dokázal vyrovnat a postoupil do semifinále. „Nemám slov, a to jsem už v mezinárodním fotbale hodně zažil,“ říkal po bláznivé remíze 3:3 brankář Bayernu Oliver Kahn.

Článek

Zkušený veterán nastoupil už ve 140. zápase v evropských pohárech, podobný průběh ale nepamatuje. „To není nic proti tomu, co jsme zažili dnes. Nevybavuju si, že bych někdy takový zápas viděl, natož osobně zažil,“ citují Kahna klubové stránky.

Bayern byl největším favoritem z osmičky čtvrtfinalistů, po šťastném postupu ale jeho hráči ani neslavili. „Po sto dvaceti minutách jsme příliš vyčerpaní na to, abychom slavili,“ řekl serveru stanice DSF Philipp Lahm. Příliš důvodu ke slavení ani nebylo. Favorizovaný Bayern dvakrát zachránil postup až v posledním okamžiku. „Odehráli jsme špatný zápas s příliš mnoha chybami,“ dodal německý reprezentační obránce.

Šance domácího outsidera klesly už v 6. minutě, kdy byl přísně vyloučen De la Red. Před zraky španělského krále Juana Carlose domácí dřeli a i v oslabení šli do senzačního vedení po sólu Contry. Mnichovští vyrovnali až v 89. minutě díky Ribérymu. „Tým bojoval do závěrečného hvizdu a štěstí přálo připraveným. Musíme si ale promluvit, vždyť jsme 110 minut hráli proti deseti!" hřímal po utkání sportovní manažer Bayernu Uli Hoeness.

Bayern totiž totálně zaspal úvod nastavení a během tří minut dvakrát inkasoval. Pět minut před koncem prodloužení ale školácky chyboval pětatřicetiletý gólman Abbondanzieri a Luca Toni snížil. Italský mistr světa v poslední minutě nastavení přesnou hlavičkou zařídil Bayernu postup. „Dokázali jsme po dvou inkasovaných gólech v prodloužení zabojovat a to svědčí o morálce týmu. Luca Toni strašně bojoval a nikdy zápas nevzdal,“ chválil třináctimiliónovou letní posilu trenér Ottmar Hitzfeld. Toni je s deseti góly nejlepším střelcem Poháru UEFA.

Dvanáctý celek Priméra División byl blízko k historickému úspěchu, Getafe ještě nikdy nezískalo domácí titul, o pohárovém triumfu nemluvě. „Odehráli jsme mimořádný zápas proti jednomu z nejlepších celků Evropy. Byli jsme blízko fenomenálnímu výsledku,“ litoval po zápase na stránkách Getafe kouč Michael Laudrup.

Reklama

Související témata: