Hlavní obsah

Zápas Poháru UEFA mezi Tbilisi a Austrií byl nakonec odložen

VÍDEŇ

Čtvrteční utkání 2. předkola Poháru UEFA mezi fotbalisty gruzínského WIT Tbilisi a Austrií Vídeň bylo zrušeno. Kvůli válečnému konfliktu Gruzie s Ruskem o Jižní Osetii byl zápas původně přeložen do Turecka, ale evropská fotbalová federace UEFA v úterý rozhodla zápas zrušit, jelikož gruzínští fotbalisté nemohou bezpečně odcestovat. O postupujícím se podle verdiktu UEFA rozhodne v jediném utkání hraném za dva týdny ve Vídni.

Článek

"Jelikož WIT není schopen zajistit bezpečné utkání a nemůže ani hrát na náhradním hřišti, rozhodli jsme se první utkání zrušit. Hrát se tak bude jen na jedno utkání 28. srpna ve Vídni," stojí v prohlášení UEFA.

UEFA o přeložení pohárového zápasu na neutrální území rozhodla již o víkendu s tím, že má Tbilisi nahlásit nové místo konání do nedělního večera. Náhradní variantu nakonec vybrala sama UEFA, která za dějiště vybrala město Rize na severovýchodě Turecka, kde působí fotbalový celek Rizespor.

V Gruzii se však situace vyvinula tak, že se hráči WIT Tbilisi nemohou do Turecka dostat. V minulých dnech z obavy před bombardováním hlavního gruzínského města dokonce trenér a šest zahraničních hráčů konkurenčního Dinama Tbilisi uprchlo ze země přes sousední Arménii.

Reklama

Související témata: