Hlavní obsah

Nezmar: O postupu Žiliny rozhodl první zápas

Zkušený fotbalový útočník Slovanu Liberec Jan Nezmar sice jako správný vůdce v utkání 2. předkola Poháru UEFA v Žilině vstřelil branku, v nastavení na 1:2 ovšem pro Severočechy z pohledu postupu žádnou roli už neměla. „Mě potěší každý vstřelený gól, i ten na tréninku. Po vyřazení ovšem zažíváme obrovské zklamání,“ soukal ze sebe po čtvrtečním odvetném utkání na Slovensku Nezmar.

Článek

Nyní chvíli po vyřazení asi neprožíváte šťastné chvíle....

Je to obrovské zklamání. Naším jasným cílem bylo postoupit. Ještě hůře to vstřebáváme my starší a zkušenější hráči, kteří už jsme zažili pocit účasti v evropských pohárech.

Kde jsou příčiny vyřazení?

O postupu Žiliny rozhodl první zápas. Tím jsme soupeře dostali na koně. V tomto utkání se lámal chleba v prvním poločase. Kdyby se nám podařilo proměnit jednu z šancí, které jsme měli, utkání by se vyvíjelo úplně jinak.

Jaké pocity jste zažíval, když hlavní arbitr nechal Ježovi opakovat pokutový kop, který už předtím proměnil?

Na sto procent jsem byl přesvědčený, že to Zbyněk Hauzr chytí. Proto jsem také nabádal hráče, aby hned vběhli do vápna a zamezili soupeři skórovat z dorážky.

Následně sudí vyloučil Rilkeho a vy jste měli možnost hrát proti deseti...

Bohužel čas utíkal, my jsme hru otevřeli až moc. Žilině se navíc podruhé v utkání podařilo trefit vikýř, a to se potom odvrací těžko.

Utkání jste začal na lavičce, bylo to ovlivněné vaším nedávným onemocněním?

Bohužel jsem dvakrát za posledních čtrnáct dní marodil. Týden už jsem ale v normálním tréninkovém procesu. Sestavu utváří trenér, to je otázka na něj. My jsme nyní hráli v jinačím rozestavení, ve předu byl osamocený Blažek. On byl pro tuto roli nejlepší. Navíc se v první půli ukázalo, že šlo o dobrou volbu.

Vám se podařilo skórovat až v nastavení, gól na 1:2 ovšem v tu chvíli už velkou roli nehrál...

Já mám radost z každého vstřeleného gólu, i z toho na tréninku. Kdybych tímto gólem vyrovnával na 1:1, s výsledkem se dalo ještě něco udělat. Takto ovšem velký význam neměl.

Reklama

Související témata: