Hlavní obsah

Lavička už rozdal hráčům noty nadepsané Dinamo

Dobře naladěn nedělní ligovou výhrou na horké brněnské půdě začal sparťanský trenér Vítězslav Lavička hned v pondělí chystat svůj tým na čtvrteční pohárovou konfrontaci v chorvatském Záhřebu. „Hráči už dostali písemnou složku s názvem Dinamo, v níž mají shrnuty veškeré informace o našem soupeři,“ prozradil pro Sport.cz kouč letenských fotbalistů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Vítězslav Lavička

Článek

Před cestou k prvnímu duelu Poháru UEFA do Chorvatska musí ligová výhra na brněnské půdě působit na váš tým jako blahodárný balzám...

Nejen výhra, ale i výkon, který jsme v Brně předvedli a z něhož mám dobrý pocit. Zvláště, když jsme brněnský duel brali jako ostrý test na čtvrteční pohárový zápas s Dinamem a zkoušeli si v něm různé varianty, s nimiž chceme v Chorvatsku vyrukovat.

Pozitivem byla určitě nejen bezchybná obrana, ale hlavně až překvapivě vysoká efektivita v ofenzivě. Zvláště, když jste v posledních zápasech měli se střelbou a  využíváním šancí neskonalé problémy...

Posunuli jsme se opravdu dál, což je samozřejmě další příjemné zjištění. Nejenže jsme dali dva góly, ale připravili si i jiné šance. Uzdravení rekonvalescenti Kisel a Matušovič hru oživili, vnesli do ní kvalitu i zmiňovanou efektivitu. Vždyť Kisel gól dal a Matušovič na branku nahrával.

Je tedy asi zbytečné se ptát, zda s nimi počítáte do základní sestavy i pro čtvrteční utkání v Záhřebu.

Pochopitelně že se v ní objeví. V Brně jsme si ostatně vyzkoušeli určité varianty sestavy právě pro Záhřeb. Až na Kladrubského, jenž už na podzimní pohárové scéně dostal dvě žluté, takže hrát nemůže, se složení našeho mužstva nebude od brněnského ligového utkání prakticky lišit.

Písemnou partituru s názvem Dinamo jste svým svěřencům rozdal, takže příprava na čtvrteční zápas v Chorvatsku už běží na Letné zřejmě naplno.

Základní fotbalové noty hráči už skutečně mají, před úterním tréninkem si sedneme k videu, abychom jim pustili sestřih ze zápasů záhřebského Dinama a předali jim další informace, které z Chorvatska přivezl náš pozorovatel Daniel Drahokoupil. A samozřejmě i tréninky už budeme modelovat a ladit s ohledem na čtvrteční pohárový zápas.

Jaké reference o čtvrtečním protivníkovi vám špion Drahokoupil předal?

Sledoval záhřebské derby mezi Dinamem a NK , jež skončilo remízou 2:2.  Náš soupeř potvrdil, že má ofenzivně laděné a hodně útočně založené mužstvo poskládané z kvalitních chorvatských fotbalistů i zahraničních legionářů. Jeho síla v ofenzivě je skutečně veliká, takže se před ním budeme mít na pozoru.

A k tomu navíc bouřlivé chorvatské publikum na Maksimiru, takže to zase nebudete mít jednoduché.

Prostředí v Záhřebu není naštěstí až tak vášnivé a bouřlivé, jako v kvalifikaci o Ligu mistrů v Aténách. Chorvatské  publikum je daleko fotbalovější, což by nám také mělo pomoci.

K tomu, abyste uhráli vysněnou bezgólovou remízu a vytvořili si tudíž slibnou pozici pro odvetu a postup do základní skupiny Poháru UEFA?

Nemůžeme hrát na bezgólovou remízu. Pohárová matematika sice velí neinkasovat, ale my musíme v Záhřebu navázat na výkon z Brna, což znamená předvádět aktivní fotbal se snahou o gólové zúročení šancí, jež si připravíme. Jedině tak můžeme v Chorvatsku uspět.

Reklama

Související témata: