Hlavní obsah

Drobný v dresu Herthy vychytal nulu v Poháru UEFA

PRAHA

Německé kluby vstoupily do 1. kola Poháru UEFA vítězně. Schalke 04 vyhrálo na půdě kyperského Apoelu Nikósia 4:1 a Hertha Berlín v bráně s Jaroslavem Drobným si doma poradila s irským St. Patrick´s 2:0. Poslední úterní utkání viděli diváci v Dánsku, kde Nordsjälland hostil Olympiakos Pireus. Řecký tým si před domácí odvetou vypracoval dvoubrankový náskok, když zvítězil 2:0, ale přišel o vyloučeného Stoltidise.

Článek

Německé Schalke 04 vstoupilo do svého úvodního duelu 1. kola Poháru UEFA na půdě Apoelu Nikósie aktivně a o výsledku zápasu hosté rozhodli prakticky v prvním poločase. Již ve 24. minutě poslal bundesligový celek do vedení Heiko Westermann. O jedenáct minut později už to bylo o dvě branky, trefil se Ivan Rakitič. Třetí branku německého celku přidal ve 40. minutě Altin Haxhi.

Domácím se v 72. minutě zásluhou Nenada Mirosavljeviče povedlo pouze korigovat na 1:3. Konečnou podobou dal výsledku v 87. minutě Halil Altintop. Před odvetou mají po vítězství 4:1 mnohem výhodnější pozici hráči německého celku, kteří v uplynulém ročníku Bundesligy obsadili velmi slušné třetí místo.

Vyhrála i Hertha

Ve stejný čas jako Schalke nastoupili ke svému zápasu také hráči dalšího bundesligového týmu - Herthy Berlín, kteří na svém stadiónu přivítali irský celek St. Patrick´s s Jaroslavem Drobným v brance. První branku viděli diváci v 50. minutě, skóre otevřel domácí Nicu. Druhý zásah přidali hráči berlínského celku v 76. minutě, postaral se o to Cícero a uzavřel brankový účet na 2:0 pro domácí.

Poslední úterní utkání bylo k vidění v Dánsku, kde FC Nordsjälland hostil řecký Olympiakos Pireus. Hosté o svém vítězství rozhodli až v poslední dvacetiminutovce. V 73. minutě se trefil Mitriglou a v samém závěru přidal pojišťující zásah Leto. Hosté zápas dohrávali bez vyloučeného Stoltidise, který v 89. minutě viděl po druhé žluté červenou kartu.

1. kolo Poháru UEFA:
Apoel Limassol - Schalke 04 1:4 (72. Mirosavljevič - 25. Westermann, 36. Rakitič, 41. Vicente, 88. Altintop), Nordsjaelland (Dán.) - Olympiakos Pireus 0:2 (74. Mitroglu, 90.+3 Leto), Hertha Berlín - St. Patrick's (Ir.) 2:0 ( 50. Nicu, 77. Santos).

Reklama

Související témata: