Hlavní obsah

Kapitán Slavie Brabec: Už bylo na čase

VASLUI

Pocit úlevy zažíval po zápase na horké rumunské půdě kapitán fotbalistů Slavie Erich Brabec. Sváteční střelec dal jeden z nejdůležitějších gólů kariéry a se spoluhráči slavil postup. „Už bylo na čase, abych takový gól dal. Láďa Volešák to perfektně kopl, stačilo mi jen nastavit nohu. Je fajn, že se to povedlo v takhle důležitém zápase. Postup je i vzhledem k pražskému utkání zasloužený,“ řekl Brabec.

Článek

Stoper Slavie ale dobře věděl, že v první půli byla hra jeho týmu hodně mizerná. „Prospali jsme to, byli jsme zbytečně zakřiknutí. V kabině jsme si řekli, že takhle se o postup nehraje a zlepšili jsme se,“ dodal Brabec.

Trenér Karel Jarolím prý v přestávce hlas příliš nezvyšoval. „Nebylo to o křiku, spíš jsem hráčům vytýkal určité chyby. Do té doby jsme nehráli to, co jsme chtěli, chybovali jsme při standardce, když jsme neuhlídali hráče a inkasovali,“ přiznal Jarolím. „Druhá půle už byla z naší strany podstatně aktivnější, zvýšili jsme agresivitu a naše hra se celkově zlepšila. Samozřejmě jsem rád, že jsme postoupili,“ oddychl si kouč.

Obránce Marek Suchý dohrával zápas s roztrženým obočím po jednom z četných soubojů, které sváděl s domácími útočníky. Měl velkou radost z toho, jak se mužstvo po přestávce zvedlo a dalo postupový gól. „Do zápasu jsme moc dobře nevstoupili, ale o přestávce jsme si řekli, že to musíme zlomit. Erich dal strašně důležitý gól a po něm už jsme hráli chytře a hlídali si postup,“ prohlásil Suchý.

Reklama

Související témata: