Hlavní obsah

Jarolím: Chtěl jsem, aby postoupila i Sparta

Radost trenér fotbalistů Slavie Karel Jarolím neskrývá. Ví, že jeho tým ve čtvrtek splnil cíl v podobě postupu do skupin v Poháru UEFA. Mrzí ho však, že Slavia zůstane v osudí úterního losu v Nyonu jediná z českých týmů. „Byl bych rád, kdyby postoupila i Sparta a Baník. Pro český fotbal by to bylo daleko lepší,“ přiznal.

Článek

Jste jediný český klub, který v Evropě přežil. Je to pro vás satisfakce?

Já zápasy Sparty ani Ostravy jsem neviděl, tak je pro mě těžké se k tomu vyjadřovat. Slyšel jsem, že Baník měl kopec smůly. Sparta asi doplatila na to, že nedala venku gól, což se nám naštěstí podařilo.

Byl by velký neúspěch, kdybyste přes Vaslui nepostoupili?

Radost bych pochopitelně neměl, ale co by se dalo dělat. Je to jen sport a i když Vaslui možná nemá tak známé jméno v Evropě, v obou zápasech nám ukázali, že fotbal hrát umí. S Vaslui jsme měli doma vyhrát, tam jsme si to zkomplikovali. Odveta se pro nás taky moc dobře nevyvíjela, ale naštěstí jsme dokázali zareagovat a dát gól, který byl nakonec postupový.

Plní mužstvo v pohárech cíle podle vašich představ?

Za poslední čtyři roky jsme byli v Lize mistrů a teď podruhé ve skupině Poháru UEFA. Když mám mluvit za Slavii, tak očekávání naplňuje.

Čím to je, že se v pohárech dostáváte v posledních letech nejdál?

Protože používáme metodu biče a biče (smích). Potřebujete k tomu samozřejmě i štěstí, bez něj to nejde. A všechno je o tvrdé práci, čímž samozřejmě netvrdím, že by jinde nepracovali.

Koho byste si přál za soupeře ve skupině?

Kdyby nám nalosovali AC Milán a ještě do Edenu, tak bych se určitě nezlobil.

Nebo Hamburk, kde hraje váš syn David...

Ten chci určitě, dostali by za uši...

Považujete se za nejlepší český klub? Postoupili jste, vedete ligu...

To si netroufám říkat. Jsem rád, že nám patří první místo v tabulce, ale po pondělí to může být jinak. Musíme být na zemi.

Po postupu jste narozdíl od Sparty nahoře. Bude to před pondělním derby výhoda?

Doufám, že ano.

Jak to vypadá se zraněním Litteriho?

Nechci předbíhat, ale moc dobře ne. Je tam podezření na poškození kolenních vazů. V sobotu půjde ještě na magnetickou rezonanci. Na derby s ním každopádně počítat nemůžeme, možná ta nucená pauza bude i o dost delší.

Reklama

Související témata: