Hlavní obsah

Slavii čeká v Poháru UEFA Hamburk, Ajax, Aston Villa a Žilina

NYON/PRAHA

Fotbalisté Slavie už znají soupeře pro skupinovou fázi Poháru UEFA. Úterní los ve švýcarském Nyonu jim přidělil německý Hamburger SV, jehož kapitánem je syn trenéra Slavie Karla Jarolíma David. Dále českého mistra čekají Ajax Amsterodam a Žilina. Tedy celky, které loni sešívaní vyřadili v předkolech Ligy mistrů. Posledním soupeřem je Aston Villa.

Článek

Los Poháru UEFA si se slávisty zažertoval. Do základní skupiny jim přidělil dva týmy, kterým český mistr loni zavřel cestu do prestižní Ligy mistrů. Nejprve Slavia vyřadila Žilinu a poté slavný Ajax Amsterodam. V Hamburku zase hraje syn trenéra Slavie Karla Jarolíma David. Slavia bude chtít německému celku oplatit dva roky starou prohru 0:2 ze stejné soutěže.

Žilina v prvním kole vyřadila Levski Sofia, další bulharský tým bulharský Litex Loveč zase nestačil na Aston Villu. Ajax si bez problémů poradil se srbským Boracem Čačak a Hamburk po úvodní domácí bezbrankové remíze vyhrál v Rumunsku nad Unireou Urziceni 2:0.

Tři nejlepší postoupí 

Slavia byla ve třetím výkonnostním koši a měla už před losem jistotu, že nebude hrát proti Galatasaray Istanbul, v jehož dresu v posledních týdnech září probuzený kanonýr Milan Baroš.

Z pětičlenné skupiny postoupí do dalšího kola tři nejlepší celky, které doprovodí osm mužstev ze třetích míst v Lize mistrů.

První zápasy skupinové fáze jsou na programu 23. října, další pak 6. listopadu, 27. listopadu, 3./4. prosince a 17./18. prosince. Každý klub odehraje dva zápasy doma a dva venku. Finále se hraje 20. května 2009 v Istanbulu.

Slavia je posledním českým zástupcem v pohárové Evropě. Po neúspěchu v předkole Ligy mistrů, v němž pražský celek vyřadila Fiorentina, prošel český mistr do skupinové fáze Poháru UEFA přes rumunský FC Vaslui. Sparta Praha nestačila v předkole Ligy mistrů na Panathinaikos Atény a v 1. kole Poháru UEFA nezvládla duel s Dinamem Záhřeb, Baník Ostrava v úvodním kole Poháru UEFA prohrál se Spartakem Moskva.

Složení skupin Poháru UEFA:
Skupina A: Schalke 04, Paris St. Germain, Manchester City, Racing Santander, Twente Enschede.
Skupina B: Benfica Lisabon, Olympiakos Pireus, Galatasaray Istanbul, Hertha Berlín, Metalist Charkov.
Skupina C: FC Sevilla, VfB Stuttgart, Sampdoria Janov, Partizan Bělehrad, Standard Lutych.
Skupina D: Tottenham Hotspur, Spartak Moskva, Udinese Calcio, Dinamo Záhřeb, NEC Nijmegen.
Skupina E: AC Milán, Heerenveen, Sporting Braga, FC Portsmouth, VfL Wolfsburg,
Skupina F: Hamburk, Ajax Amsterodam, Slavia Praha, Aston Villa, MŠK Žilina.
Skupina G: FC Valencia, FC Bruggy, Rosenborg Trondheim, FC Kodaň, AS St. Etienne.
Skupina H: CSKA Moskva, Deportivo La Coruňa, Feyenoord Rotterdam, AS Nancy, Lech Poznaň.

Reklama