Hlavní obsah

Nikoli my, ale Slavia uráží české diváky, tvrdí šéf sportu na ČT Černý

PRAHA

Ani pohárová konfrontace pražské Slavie s anglickou Aston Villou se ve čtvrtek na televizních obrazovkách neobjeví. Tradiční evergreen se opakuje - Česká televize se na přenosu se sešívanými nedohodla. „Slavia chce hrát před vyprodaným stadiónem, proto nemá o vysílání zájem,“ tvrdí šéf sportovní redakce ČT Otakar Černý. „Televize nám dala neadekvátní nabídku,“ vrací úder mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Článek

„Udělali jsme Slavii nabídku, kterou předtím akceptovaly Ostrava, Teplice i Liberec. A dokonce nabídku ještě daleko výhodnější. Se všemi jsme se dokázali dohodnout, jen se Slavií to nejde,“ tvrdil pro Sport.cz šéf sportovní redakce České televize Otakar Černý.

„Požadavky Slavie jsou pro nás neakceptovatelné, takové peníze za přenos v žádném případě nedáme. Připadá mně to, že sešívaní o vysílání zájem nemají, neboť chtějí mít plný dům,“ myslí si Černý.

Opakuje se tak situace z předchozích měsíců a týdnů. Smůlu totiž měli sešívaní fandové už při utkání 3. předkola Ligy mistrů, kdy práva na vysílání zápasu proti Fiorentině zakoupila italská stanice Conto TV. Zkrátka přišli čeští diváci i při utkání 1. kola Poháru UEFA, kdy Slavia v Edenu hostila rumunský celek Vaslui.

Prachy jako za 400 vstupenek

Neschopnost České televize domluvit se se Slavií a naopak teď pokračuje. Čeští diváci neuvidí ani čtvrteční zápas proti aktuálně čtvrtému celku Premier League Aston Ville.

„Signál zakoupila britská stanice Channel 5. Česká televize nám za přenosová práva nabídla sumu, která odpovídá zhruba ceně 400 vstupenek, což je částka naprosto neadekvátní a neakceptovatelná,“ odůvodnil Zlámal, proč k dohodě s Českou televizí nedošlo. O konkrétní sumě mluvit nechtěl, ale při průměrné ceně 800 korun za vstupenku lze jednoduchým výpočtem dojít k částce 320 000 korun. Samozřejmě plus mínus...

Černý: Rádi bychom vysílali,ale...

„Rádi bychom zápas Slavie vysílali, jenže každý rok je to s ní stejné. Považuji za urážku českého diváka, že Slavia vyrábí přenos a prodává ho potom do ciziny,“ nechápe přístup sešívaných šéf sportovní redakce České televize Otakar Černý.

„Pravdou je, že přenos vyrábí jedna česká produkční agentura. Česká televize nám ale adekvátní nabídku nepředložila,“ opakuje mluvčí pražského klubu Zlámal a dodává: „Až se Pohár UEFA přemění v Evropskou ligu, budou se televizní práva řešit centrálně, tak jako je tomu v Lize mistrů. Pak už se žádný klub nebude muset zabývat tím, komu prodá vysílací práva a komu ne.“

Reklama

Související témata: