Hlavní obsah

Do jednání se Slavií o přenos z Poháru UEFA vstoupila Nova Sport

PRAHA

Naděje, že čeští televizní diváci uvidí čtvrteční zápas základní skupiny Poháru UEFA mezi fotbalisty pražské Slavie a Aston Villy, stále žije. Se Slavií začala jednat stanice Nova Sport. Řekl to předseda představenstva klubu Tomáš Rosen.

Článek

Česká televize údajně nabízela, že z Edenu vyrobí přenos, který Slavia může prodat zahraničním zájemcům a dostane 200 tisíc korun, což vedení klubu odmítlo. "S televizí Nova jednáme, je to jediná česká stanice, která vyjádřila přání tento atraktivní zápas vysílat. A my jsme velmi nakloněni k tomu, abychom se domluvili," řekl Rosen.

"Čtvrteční zápas je výjimečnou událostí. Slavia je jediným českým zástupcem v pohárech, vede ligu. Chceme, aby tahle událost byla i výjimečně oceněna," uvedl v tiskovém prohlášení generální ředitel klubu Petr Doležal.

Rosen dodal, že Slavia by byla spokojena s bezplatnou výrobou signálu a částkou půl miliónu korun, což Česká televize neakceptovala. Slavia tak zadala výrobu televizního signálu externí firmě a přenos prodá minimálně anglickému kanálu Channel 5.

Reklama

Související témata: