Hlavní obsah

Jarolím chce dovést Slavii k vítězství nad Aston Villou

PRAHA

Anglická Aston Villa čeká ve čtvrtek večer fotbalisty Slavie v jejich úvodním duelu základní skupiny Poháru UEFA. Aktuálně pátý celek Premier League se ve vyprodaném Edenu pokusí navázat na úvodní vítězný duel proti nizozemskému Ajaxu, na plný bodový zisk si však brousí zuby i Pražané. „Budeme hrát s publikem v zádech a určitě jdeme do zápasu s tím, že chceme zvítězit,“ přiznal kouč sešívaných Karel Jarolím.

Článek

Slávisté měli v úvodní hrací den Poháru UEFA volno, proto pro ně bude čtvrteční souboj prvním zápasem ve skupině, kterou po výhrách z úvodních duelů vedou Hamburk s Aston Villou. Právě anglický tým se ve čtvrtek večer představí ve zcela vyprodaném Edenu, v jehož ochozech se bude tísnit 21 000 diváků. „Hrát před vyprodaným Edenem je něco úžasného. Věřím, že divákům nabídneme ještě lepší podívanou než v předchozích pohárových zápasech,“ řekl den před utkáním kapitán červenobílých Erich Brabec.

Šmicer s Aston Villou nikdy neprohrál

Pořádně natěšený je i Vladimír Šmicer, jenž v Anglii několik let hájil barvy Liverpoolu, proti Aston Ville několikrát nastoupil a nikdy nepoznal hořkost porážky. „Jednou jsem jim dokonce dal gól, s Liverpoolem se nám proti nim dařilo,“ zavzpomínal Šmicer a pokračoval: „Bude vyprodáno, skvělá atmosféra. To pro nás bude určitě výhoda, ale soupeře tím nezaskočíme. Na podobné prostředí i stadión jsou hráči Aston Villy zvyklí z ostrovů,“ připomíná Šmicer.

To potvrdil i gólman hostujícího celku Brad Friedel. "Stadión je to moc hezký, připomíná mně stánek Leverkusenu," řekl Friedel, jenž věří, že proti Slavii nedostane branku a pomůže svému týmu k dobrému výsledku.

Slávisté chtějí hrát bez respektu

Zatímco Slavii generálka na pohárový zápas po výhře nad Brnem vyšla, Aston Ville se dařilo o poznání méně, v Newcastlu totiž prohrála 0:2. Podle Jarolíma však svěřenci trenéra Martina O´Neilla horší nebyli. „Poslední utkání jim nevyšlo, ale pozor na ně. V první půli zahodili dvě velké šance, takže zápas mohl dopadnout úplně jinak,“ poznamenal kouč.

O´Neill chce do finále i s Aston Villou

Nadcházející soupeř sešívaných měl v posledních dnech nabitý program: V pondělí zápas v Newcastlu, v úterý přesun domů do Birminghamu a ve středu cesta do Prahy. Podle O´Neilla to však není problém. "Musíme se s tím vypořádat, náš itinerář je předem daný. Nemám s tím problém, ale je pravda, že já zápasy nehraju," řekl s úsměvem na rtech manažer, který v minulosti přivedl Celtic Glasgow až do finále Poháru UEFA. "O něčem podobném sníme i s Aston Villou," přiznal O´Neill.

Trenér Jarolím recept má

A co by na aktuálně pátý celek nejkvalitnější ligové soutěže světa mohlo platit? „Hrát bez respektu a prezentovat se slušným fotbalem. Uvidíme, co z toho nakonec vzejde. Zahrozit bychom mohli také ze standardních situací,“ nastínil trenér Pražanů Karel Jarolím směr, kterým by se jeho svěřenci měli v utkání vydat. „Budu se snažit hráče přesvědčit o tom, aby byli soupeři nebezpeční,“ dodal.

Zápas uvidí vyprodaný Eden

Pražané se budou muset obejít bez zraněných Šikliče, Ivany, Litteriho a Dřížďala. Zdravotních patálií se naopak zbavil rychlý záložník Dušan Švento, který se již na několik minut objevil v posledním ligovém duelu proti Brnu. Hosté do Prahy nepřivezli Milnera, Petrova, Osbourna a Harewooda.

Úvodní vystoupení fotbalistů Slavie Praha ve skupině Poháru UEFA proti Aston Ville uvidí od 20:45 v Edenu 21 000 diváků. Kdo nebude přímo na stadiónu, bude mít možnost utkání sledovat v podrobné on-line reportáži na stránkách Sport.cz či na stanici Nova Sport. „Jsme rádi, že jednání dopadla úspěšně a že mohou být spokojeny všechny strany - Slavia, její fanoušci a také televizní diváci,“ nechal se slyšet generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Zápas bude jako hlavní řídit kyperský sudí Costas Kapitanis, na stranách mu budou pomáhat krajané Frixos Petrou a Michelis Sotiriou.

Reklama

Související témata: