Hlavní obsah

„Pohárový kanonýr“ Brabec má na talíři kiks s Brnem

PRAHA

Přichází jeho chvíle. Právě kapitán fotbalové Slavie se postaral o zatím jediný gól, který červenobílí v letošním ročníku evropských pohárů vstřelili. Obránce Erich Brabec však přiznává, že před čtvrteční premiérou skupiny Poháru UEFA s Aston Villou mu spoluhráči předhazují spíš hrubku, jíž se dopustil v domácí lize proti Brnu.

Článek

Aston Villa je na úvod hodně ostrou zkouškou. S jakým výsledkem budete spokojen?

Samozřejmě s vítězstvím! Je úžasné hrát před vyprodaným Edenem. A věřím, že divákům dokážeme přichystat nezapomenutelný zážitek.

Domácí ligou kráčí Slavia suverénně. Teprve duel s Angličany však může ukázat, jak silná opravdu je.

Také se na utkání s Aston Villou tak dívám. Stejně jako Vláďa Šmicer a další spoluhráči. V lize sice narážíme na silné týmy, Ostravu, Spartu, Brno... Teď si ale můžeme osahat, jak na tom skutečně jsme. Výkon roste s kvalitou soupeře. To platí i pro nás.

Jenže zatímco v lize jste nasázeli už třicet gólů, ve čtyřech pohárových duelech jen jeden jediný...

To je bohužel pravda. Teď skutečně přišla správná chvíle přenést si produktivitu i do pohárů. Ale klidně by stačil jeden gól, pokud bude vítězný.

...a můžete ho dát zase vy, jako ten postupový ve Vasluii!

Rozhodně se o mě nedá mluvit jako o pohárovém střelci. Pravidelně chodím na všechny standardky a už byl prostě nejvyšší čas nějakou proměnit.

Nikdo vám ani nepřipomíná, že jste jediný pohárový střelec týmu?

Abych pravdu řekl, kluci mi teď v kabině předhazují spíš chybu z nedělního ligového zápasu s Brnem... Ale takové se stávají i v Lize mistrů a já ji naštěstí udělal za stavu 2:0. Vyhráli jsme a doufám, že tím jsem si slabší chvilku vybral.

Z působení v Turecku dobře znáte norského bijce Carewa. Bude pro vaši obranu největší hrozbou?

Je vysoký, pohyblivý i technický. Šance dokáže vytvořit pro sebe i pro spoluhráče ze druhé vlny. Ale třeba Carew v základní sestavě vůbec nenastoupí a začnou na hrotu jen s Agbonlahorem. Nor může přijít na hřiště až v průběhu jako žolík.

Reklama

Související témata: