Hlavní obsah

Kapitán Hamburku Jarolím litoval chyby a omlouval se spoluhráčům

PRAHA

Fotbalisté Hamburku si čtvrteční prohrou 0:1 s Ajaxem Amsterodam zkomplikovali postup ze základní skupiny Poháru UEFA, v níž figuruje i pražská Slavia. Ztracených bodů litoval především kapitán německého mužstva David Jarolím, po jehož chybě domácí inkasovali jedinou branku a propadli se na třetí místo v tabulce.

Článek

Rozhodnutí padlo v 77. minutě, kdy Jarolím přišel o míč a střídající Leonardo překonal domácího gólmana Rosta. "Bohužel jsem svojí chybou rozhodl o osudu celého zápasu. Mrzí mě to, omlouvám se celého týmu," prohlásil na webových stránkách Hamburku zklamaný český záložník.

Německý favorit doplatil na špatnou produktivitu. "Hlavně v prvním poločase jsme dominovali, jednoznačně jsme měli v té fázi skórovat a bylo by to pro nás hned lehčí. Ajax moc nepřispíval zápasu, ale byl připravený se chytit se své šance a využít ji," řekl kouč Martin Jol.

Hamburk doma nepotvrdil cennou výhru z Žiliny a zřejmě v klíčovém zápase příští týden nastoupí v Edenu proti Slavii. Červenobílí ztrácejí na svého nadcházejícího soupeře dva body. "V naší skupině je ještě všechno možné. Každopádně však potřebujeme v utkáních v Praze i proti Aston Ville naši hru pozvednout, abychom získali nezbytné body," doplnil Jol.

Zatímco Hamburk neskrýval zklamání, Ajax slavil. Po úvodní prohře na stadionu Aston Villy dvakrát vyhrál 1:0 a výrazně se přiblížil postupu. Kouč Marco van Basten měl o to větší radost, že mu chybělo několik opor. "Tahle výhra nám dodá spoustu sebevědomí. Máme mladý tým, který potřebuje získat zkušenosti. Učinili jsme velký krok k postupu," podotkl nizozemský trenér, jehož tým má stejně jako Aston Villa šest bodů.

Čtvrteční program přinesl první čtyři postupující. Nejvíc práce měl AC Milán, který v Portsmouthu ještě sedm minut před koncem prohrával 0:2, ale pak snížil krásně provedeným přímým kopem střídající Ronaldinho a v nastavení srovnal Filippo Inzaghi.

Italský kanonýr znovu předstihl v počtu nastřílených branek v evropských pohárech Raúla z Realu Madrid, momentálně má na svém kontě 65 gólů. "Rekord je pěkný, ale hlavně že jsme postoupili. Ten gól jsme potřebovali, zvlášť když jsem předtím dvakrát trefil tyč," prohlásil Inzaghi.

CSKA Moskva zatím jediným stoprocentním celkem

O poznání snazší cestu do jarních bojů měli fotbalisté CSKA Moskva, kteří v poločase vedli nad Poznaní 2:0, a přestože v polovině druhého dějství inkasovali, duel dotáhli do vítězného konce. Celek z ruské metropole zatím jako jediný získal devět bodů.

Postupu se předčasně dočkali také hráči St. Etienne a Manchesteru City. Angličané se dostávají do formy a o víkendu mohou zakončit skvělý týden. Nejprve v Premier League zdolali vysoko 3:0 Arsenal, ve čtvrtek si v Poháru UEFA poradili s domácím Schalke 2:0 a teď se těší na derby s Manchesterem United.

"Jsme ve vynikajícím rozpoložení, náš výkon proti Schalke mě ohromil. S přehledem jsme to zvládli a do zápasu proti United půjdeme dobře naladění," pochvaloval si trenér Mark Hughes.

Reklama

Související témata: