Hlavní obsah

Je to velký úspěch, ale chceme dál, řekl po postupu Jarolím

HAMBURK/PRAHA

Možná větší nervy, než sám čekal, zažil český kapitán Hamburku David Jarolím ve čtvrtfinálové odvetě fotbalového Poháru UEFA na hřišti Manchesteru City. Severoněmecký klub si z domácího duelu přivezl slibný výsledek 3:1, ale v Anglii krátce po přestávce podruhé inkasoval a nakonec byl rád, že porážku 1:2 dokázal udržet až do konce.

Článek

Hamburk teď v soutěži čeká derby s Brémami a touží po postupu do istanbulského finále. "Semifinále je určitě velký úspěch, ale chceme jít dál. Doufám, že se dostaneme do finále, to je něco úplně jiného," prohlásil Jarolím.

Jeho tým ve čtvrtek prožil divoký zápas. V Manchesteru se po dvanácti minutách ujal vedení 1:0 a byl blízko k postupu, ale domácí brzy srovnali z přísné penalty po ruce. "Ze sporné situace jsme inkasovali gól. Penalta se nemusela pískat, z takhle krátké vzdálenosti nemůže hráč nic dělat. Rozhodčí rozhodl proti nám a Manchester se dostal na koně. Kdybychom delší dobu přečkali ten stav 1:0, mohlo to být klidnější. Oni byli do té doby prakticky neškodní," pokračoval Jarolím.

Druhou půli chtěl Hamburk přestát

Hned po návratu ze šaten navíc přidal Manchester další branku a Hamburk znatelně znervózněl. "Druhou půli jsme to chtěli nějakým způsobem co nejdéle přestát a místo toho jsme po pěti minutách prohrávali 2:1. Stačil jim jeden gól k prodloužení, v zádech s domácím publikem cítili šanci," uvedl český záložník.

Zřejmě nejhůř mu bylo o chvíli později, kdy Elano z přímého kopu už podruhé v utkání orazítkoval brankovou konstrukci. "Svým způsobem jsme se dostali pod tlak sami. Zbytečně jsme nakopávali balony a vzadu jsme vymýšleli nějaké kličky, ze kterých pak pramenily chyby. Měli tam několik závarů, podržel nás brankář. Co se týče toho včerejšího utkání, měli jsme štěstí, ale na druhou stranu jsme mohli doma vyhrát daleko víc než tři jedna. Hraje se na dva zápasy, myslím, že jsme postoupili zaslouženě," mínil Jarolím.

V semifinále se Hamburk může těšit na prestižní derby s Brémami. Ostře sledovaný souboj severoněmeckých sousedních měst tak fanoušci uvidí hned čtyřikrát během devatenácti dnů. "Je to paradoxní a neobvyklé. Ve středu se s nimi utkáme v semifinále Německého poháru, pak dvakrát v Poháru UEFA a nakonec ještě v lize," podotkl Jarolím.

Hamburk bojuje na více frontách

Právě souboje s Werderem mohou rozhodnout dramatický závěr sezóny, v němž Hamburk útočí hned na tři trofeje. "Máme to ve svých rukou. Musíme podat takové výkony, abychom postoupili. Ve větší pohodě bychom měli být my, protože na rozdíl od Brém ještě můžeme vyhrát titul v lize," řekl český středopolař.

Očekává vypjaté a vyrovnané souboje. "Dobře se známe, je to místní derby, takže to bude mít náboj se vším všudy. Myslím, že budou rozhodovat maličkosti. Od nich je v největší formě Diego, na něj něco musíme vymyslet. Na druhou stranu jsou žalostní v defenzivě a toho bychom mohli využít. I když jsme teď v Poháru UEFA dvakrát začínali doma a postoupili, proti bundesligovému mužstvu by mohlo být výhodou, že začínáme venku," uvedl.

Jarolím si v posledním ligovém kole kvůli karetnímu trestu odpočinul a věří, že zbytek sezony Hamburk zvládne. "Trenér mi dal dva dny volno, po té zátěži mi to pomohlo. Určitě je to náročné, ale vidina toho semifinále je taková, že se síla musí najít. Zatím nám to funguje výborně, snažíme si z každého zápasu vzít do dalšího sebevědomí. Je před námi poslední měsíc, kdy toho můžeme opravdu hodně vyhrát, a na to se musíme soustředit. Bylo by pro nás velké zklamání, kdybychom nezískali ani jednu trofej," dodal.

Reklama

Související témata: