Hlavní obsah

Islanďané trenéra Sigmy nepřekvapili, vlastní špatná technika ano

OLOMOUC

Fotbalisté Sigmy Olomouc jednoznačně převýšili outsidera Fram Reykjavík v poměru 9:1 na přímé střely na branku, do odvety v předkole Evropské ligy si ale na Island nečekaně povezou jen hubenou remízu 1:1. Trenéra Sigmy Zdeňka Psotku přitom soupeř ničím nepřekvapil, zaskočilo jej ale, jak jeho svěřenci špatně technicky řešili centrované přihrávky.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Sigmy Zdeněk Psotka udílí pokyny v úvodním zápase 2. předkola fotbalové Evropské ligy UEFA proti Framu Reykjavík.

Článek

"Utkání probíhalo přesně tak, jak jsem očekával. Dobývali jsme branku Framu. Nepředstavoval jsem si ale, že na tom budeme tak špatně technicky při centrovaných míčích," posteskl si Psotka. Na mysli měl zejména přihrávky vzduchem od krajních obránců Rossiho a Onofreje. "Kvalita ani od jednoho hráče nepřicházela. Možná byla desetiprocentní na počet míčů, které jsme měli," dodal Psotka.

V prvním poločase chyběl Olomouci důraz v koncovce. Hráči se podle něj nervali o šance a vypracovali si z velkého tlaku je tři příležitosti. "Soupeř se zatahoval stále hlouběji do obrany. Bylo těžké se proti této taktice prosazovat," uvedl olomoucký kouč.

Po změně stran pozoroval na svých svěřencích úbytek psychických sil, který se podle jeho slov měnil ve zmar. "Bohužel vyrovnávací branka přišla příliš pozdě. Živá voda nám byla na poslední tři minuty k ničemu," pokračoval Psotka. Litoval, že zápas a herní projev týmu neuspokojil diváky.

"Měl jsem pocit satisfakce, že jsme se dostali do Evropského poháru a před zápasem jsem viděl, kolik diváků přišlo. Také jsme tuto skutečnost hráčům o přestávce zdůrazňoval. Vyžadoval jsem po nich větší nasazení a srdce. Prostě projev, že si vážíme toho, že můžeme hrát Evropské poháry," řekl Psotka a dodal, že pevně věří v postup do dalšího kola.

Trenér soupeře Toddy Örlygsson neskrýval nadšení z výkonu svých svěřenců. "Náš mladý tým odvedl velmi dobrý výkon, s favorizovaným soupeřem jsme odehráli vyrovnanou partii. I když jsme dostali vyrovnávací branku těsně před koncem, jsem s výsledkem spokojený. Hlavně s tím, jak jsme dokázali skvělou obrannou hrou čelit tlaku," uvedl Örlygsson.

Reklama