Hlavní obsah

Olomoučtí fotbalisté vidí zatím Aberdeen hodně daleko

OLOMOUC

Po studené čtvrteční sprše a pouhé remíze 1:1 v domácím prostředí s islandským Framem Reykjavík hodně ochladl optimismus nejen olomouckých fotbalistů, ale i klubových funkcionářů na snadný postup přes islandského trpaslíka do třetího předkola Evropského poháru. Proto také všichni přijali losování třetího předkola a dalšího potenciálního soupeře, kterým je skotský Aberdeen, hodně rezervovaně.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Vlevo Rudolf Otepka ze Sigmy Olomouc a Dadi Gudmundsson z Reykjavíku

Článek

"Aberdeen je daleko. Hodně daleko. V několika rovinách. Hlavně v té sportovní. Musíme nejdříve postoupit přes Reykjavík a po našem čtvrtečním výkonu to nebude snadné. Letadlem se už daleká cesta do Skotska překonat dá," řekl ČTK ředitel olomouckého klubu Jiří Kubíček, jenž ale hned dodal, že v případě postupu přes islandský klub nemohla dostat Sigma lepšího soupeře.

Před jedenácti lety narazila v Poháru UEFA Sigma Olomouc na skotský FC Kilmarnock. Oba zápasy vyhrála 2:0, tyto duely se ale zapsaly hluboko do podvědomí fanoušků i funkcionářů hanáckého klubu. "Cesta do Skotska patřila k nejkrásnějším okamžikům olomouckých startů v evropských pohárech. Nikdo z tehdejších účastníků nedá na pobyt v zemi zaslíbené fotbalu dopustit. Střetli jsme se tehdy fotbalově s nádherným soupeřem a potkali s lidmi, kteří byli pro fotbal zapáleni," dodal Kubíček, jenž hned jmenoval i oba střelce gólů Sigmy ve Skotsku Muchu a Heinze.

Psotka se chce soustředit na odvetu v Reykjavíku

Mnohem stručnější byl kouč olomouckých fotbalistů Zdeněk Psotka, který v sobě dusil po dopoledních rozboru utkání s hráči zklamání ze čtvrtečního výkonu jeho svěřenců. "Nic k našemu dalšímu soupeři zatím říkat nechci. Musíme se nyní pouze soustředit na odvetu v Reykjavíku tak, abychom ji zvládli," poznamenal Psotka, který jen podotkl, že soupeř z britských ostrovů bude určitě kvalitní a tým čeká výborná atmosféra i diváci.

V podobném duchu hovořil i brankář Petr Drobisz, jenž vidí rovněž zatím pouze odvetu na Islandu. "Tak bychom měli ukázat, že máme i bojovné fotbalové srdce a rychle vstřelit dvě branky. Teprve až postoupíme, tak můžeme uvažovat nad Aberdeenem," myslí si Drobisz.

Středopolař Marek Kaščák považuje skotský tým za zajímavého soupeře. "Mohli jsme dostat ale i soupeře ještě zvučnějšího jména. Ale musím jen zopakovat, že nejdříve je nezbytné vyhrát v Reykjavíku. Výhodou je, že nemusíme letět k soupeřům z východních zemí. Proti skotskému klubovému týmu jsem nikdy nehrál. Ale zřejmě nám hodně o skotském fotbale povykládá ze svého působení v Hamiltonu brankář Černý," uvedl Kaščák.

Reklama

Související témata: