Hlavní obsah

Policie stíhá čtyři mladíky za útok na skotské fotbalové fanoušky

OLOMOUC

Olomoucká policie zahájila trestní stíhání čtyř mužů ve věku 19 až 22 let, kteří napadli ve čtvrtek v podvečer v centru města fanoušky skotského Aberdeenu. Všichni jsou podezřelí z výtržnictví, nejmladší také z krádeže. Mladíkům hrozí podle olomoucké policejní mluvčí Marty Vlachové až dva roky vězení. Fanoušci přijeli do Olomouce na zápas 3. předkola Evropské ligy.

Foto: Vladislav Galgonek , ČTK

Olomoucký Tomáš Janotka mezi hráči Aberdeenu Considinem (vlevo) a Stuartem Duffem

Článek

Mladíci zaútočili na fanoušky Aberdeenu poblíž restaurace Drápal. Jeden z nich se snažil ukrást dívce ze Skotska klubovou šálu. "Útočník ji napadl a šálu sebral. Dívce přispěchali na pomoc dva kamarádi. Jednoho zadržel další olomoucký výtržník a napadl ho. Při potyčce mu sundal triko a odcizil," řekla v pátek ČTK mluvčí.

Policie zadržela kvůli incidentu celkem pět osob. Posledního třiadvacetiletého mladíka zatím policisté nevyslechli kvůli jeho opilosti. Muž měl při zadržení asi dvě promile alkoholu a skončil na protialkoholní záchytné stanici. "Šetření bude pokračovat po jeho vystřízlivění," řekla mluvčí.

Policisté šetří i další útok na skotského fanouška, kterého napadli v noci na čtvrtek před barem v centru města dva muži. Poškozený dostal pěstí do obličeje, zranění mu ambulantně ošetřili lékaři olomoucké fakultní nemocnice. Ještě před incidentem dosud neznámý člověk vhodil do baru, ve které fanoušek seděl, pravděpodobně dýmovnici.

"Oba muži byli zajištěni. Zatím jim nebylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu. Případ ale dosud nebyl uzavřen, vyšetřování probíhá na svobodě," uvedla mluvčí. Doplnila, že totéž platí o dvojici mužů, z nichž jeden se chtěl před zápasem vyhnout policejní kontrole a pokusil se utéct. Druhý se choval vůči policistům agresivně.

Fotbalisté Olomouce ve čtvrteční odvetě třetího předkola Evropské ligy porazili skotský Aberdeen 3:0 a hladce postoupili do další části soutěže. Duel ve Skotsku Sigma vyhrála 5:1.

Reklama