Hlavní obsah

Papoušek je rád, že se po zranění vrátil zpět do libereckého týmu

BUKUREŠŤ

Celkem v šesti úvodních zápasech nové sezóny chyběl fotbalistům Liberce klíčový záložník Petr Papoušek, který se zotavoval z nepříjemného zranění palce na pravé noze. Teď už je vyhlášený exekutor standardních situací připraven pomoci Slovanu ve čtvrtečním úvodním utkání závěrečného předkola Evropské ligy na půdě Dinama Bukurešť.

Článek

Papoušek zatím nenastoupil za liberecké "áčko" ani na minutu a rozehrával se v rezervě. "Jsem rád, že už jsem tady mezi klukama. Ještě to není úplně stoprocentní, ale určitě se s tím dá hrát. Už jsem hrál dva zápasy za béčko, takže můžu normálně hrát," řekl dnes ČTK a Českému rozhlasu Papoušek.

Přechod z třetí ligy na mezinárodní úroveň nevidí jako problém. "Určitě z toho nejsem vyjukaný. Pro mě důležité, že jsem měl zápasové zatížení. Taky uvidím, jestli vůbec nastoupím, není to vůbec jisté. Připravený jsem dobře, problém by snad neměl být," uvedl Papoušek.

Zdravotní problémy ho trápily od závěru minulého ligového ročníku. "Předposlední zápas jsem špatně trefil protihráče a zranil si palec pravé nohy. Dlouho se to táhlo. Myslel jsem, že je to tak na čtrnáct dní, ale bylo to skoro dva a půl měsíce," líčil záložník.

Liberci jeho schopnosti na začátku sezony viditelně schází. V Evropské lize sice postoupil přes lichtenštejnský Vadúz, ale v domácí soutěži se v úvodních třech kolech trápil a první tříbodový zisk oslavil až o víkendu v Plzni. Papoušek přiznal, že ho v hledišti občas svrběly nohy. "Když jsem se byl dívat a nemohl jsem hrát, je to takové divné. Určitě je lepší být na hřišti," podotkl.

V libereckém týmu není zdaleka jediný, kdo má před soubojem s Dinamem zdravotní potíže. "Máme dost hráčů, kteří jsou tak nějak napůl zranění. Věřím, že všichni budou připraveni a že to zvládneme, abychom to odvety udělali dobrý výsledek," řekl Papoušek.

Věří, že tým psychicky povzbudilo nedělní vítězství v Plzni. "Hodně nám to asi pomohlo. Po té výhře je nálada celkem dobrá, tak snad nám to vydrží a uděláme dobrý výsledek," přál si. Bouřlivého rumunského prostředí se nebojí. "Na stadionu je dráha, takže to nebude takové, jako když je staďák zavřený. Diváci jsou dál, nebude to tak hrozné," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.