Hlavní obsah

Tlak cítíme, ale musíme postoupit, říká Šenkeřík před CZ Bělěhrad

Jan KrůtaPrávo

Poté, co s moldavským Tiraspolem zhasla fotbalistům Slavie Praha naděje na Ligu mistrů, chtěli by přes Crvenou Zvezdu Bělehrad nakročit do Evropské ligy. „Dobře víme, co je ve hře. Pod tlakem je svým způsobem každý,“ říká před prvním zápasem čtvrtého předkola soutěže zkušený útočník Zdeněk Šenkeřík.

Článek

O poslední ligové výhře v Českých Budějovicích jste rozhodli z nacvičeného signálu. Zopakujete něco podobného i proti Crvene Zvezdě?

Něco jsme na tréninku zkoušeli, ale počítám s tím, že soupeř náš poslední gól viděl a bude to mít přečtené. Ale v repertoáru toho máme víc, třeba je něčím překvapíme.

Kdybyste do Evropské ligy nepostoupili, byla by to tragédie?

Nepoužíval bych asi zrovna tohle slovo. Ale na každém je vidět, jak stále mrzí vyřazení s Tiraspolem. A teď máme šanci to napravit. Postup je náš cíl.

Cítíte velký tlak?

V kabině za námi nikdo z šéfů nebyl, ale dobře víme, co je ve hře. Pod tlakem je svým způsobem každý, cítíme to tak, že musíme postoupit.

Trenér Jarolím je znám tím, že rád točí sestavou. Víte třeba už den před zápasem, že určitě nastoupíte v základu?

Něco člověk vycítí z tréninku, ale dokud nevidíte svoje jméno napsané na té tabuli při taktické přípravě, nemůžete si být ničím jistí.

Co jste stihli vypozorovat o soupeři?

Jsou technicky hodně zdatní, hrají kombinačně už od obránců. V tom je asi jejich největší výhoda. Podle mě je to kvalitnější soupeř, než byl Tiraspol. Kdybychom přes něj nedávno postoupili, mohli jsme v boji o Ligu mistrů možná hrát s někým lehčím, ale na kdyby se nehraje. Teď je prvořadý postup do Evropské ligy.

Slavia v pohárech nevyhrála už sedmnáct zápasů. Co na tuto hrozivou bilanci říkáte?

To číslo je hodně vysoké, přišel čas to konečně zlomit.

Předpokládám, že na to poslední vítězství ze září 2007 asi zrovna vy nezapomenete...

Dával jsem gól, byl to pěkný zápas. Ale už je to pěkně dlouhá doba a byl bych rád, aby nás ta série už po zápase s Crvenou Zvezdou netrápila.

Reklama

Související témata: