Hlavní obsah

Italský tisk: Slavia byla méně nebezpečná, než se čekalo

ŘÍM

Pro Janov bylo všechno snadné, napsal v pátek deník Gazzetta dello Sport ke čtvrtečnímu vítězství italského týmu 2:0 nad fotbalisty Slavie Praha v Evropské lize. Podobně jako další listy konstatuje, že překvapivý lídr Serie A, kterou zahájil třemi výhrami, je zatím v sezóně k nezastavení.

Foto: Italo Banchero, ČTK/AP

Fotbalisté Slavie během utkání v Janově

Článek

"Janov se prosadil, aniž se musel příliš namáhat," uvedla Gazzetta dello Sport. Podle Il Giornale bylo jeho vítězství mimo diskusi. Corriere dello Sport píše o "skvělém výkonu proti soupeři, který vypadal méně nebezpečný, než se čekalo".

Giorno poznamenává, že Slavia je sice český mistr, ale propast mezi oběma mužstvy se zdála enormní. Janov si podle listu vedl v utkání s jistotou a zralostí velkého mužstva a jediným cílem Slavie bylo neodvézt si debakl. Deník se pozastavuje nad "mimořádnými" zákroky gólmana Vaniaka proti střelám Zapatera a hlavně Sculliho.

Nizozemský tisk se po zápase Eindhovenu na hřišti Sparty v hodnoceních omezuje na chválu střídajícího Brazilce Jonathana Reise, který dvěma góly zařídil hostům remízu 2:2. De Telegraaf konstatoval, že bod z Prahy byl pro PSV šťastný.

Reklama