Hlavní obsah

Že bude Lille snadným soustem? Nenechte se vysmát, varují Jarolím i Ragued

PRAHA

Že by měl být sedmnáctý mančaft francouzské ligy ve druhém pokračování Evropské ligy pro Slavii snadným soustem? Že by si Jarolímovi svěřenci měli s Lille ve čtvrtečním večeru lehce poradit? K smíchu! „Ten mančaft patří ve Francii do špičky. To jen začátek ligy se mu nevydařil,“ ví své slávistický kouč, který sám ve Francii čtyři roky hrál a další dva s Ivanem Haškem trénoval.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Tuniský reprezentant ve sliávistických službách Hocine Ragued ví o síle Lille své.

Článek

V konfrontaci s Lille však půjdou Jarolímovy sympatie pochopitelně stranou. V prvním duelu nově zrozené Evropské ligy jeho svěřenci v Janově prohráli, ve čtvrtek v noci by měli doma proti Lille zabrat. A to přesto, že slávistického kouče trápí marodka, neboť k dlouhodobě zraněným se již před vršovickým ligovým derby s Bohemians přidal stoper Benjamin Vomáčka, kterého sklátila viróza.

Snad už i Šmicer nastoupí, věří kouč

„Už se ale cítí lépe, ve středu trénoval, takže věřím, že nastoupí. Nechtěl bych zase improvizovat, jako u Botiče, kde jsem musel dozadu stáhnout Hlouška, což moc šťastný tah nebyl. Zvláště na levé straně jsme měli problémy,“ oddechl si domácí trenér, že obranná čtveřice vyrukuje na Francouze ve složení, v jakém na podzim kope.

Ba co víc, ještě jednu příznivou zprávu dostal. I Vladimír Šmicer by už mohl nastoupit. „Sice ještě nikoli od začátku, ale do zápasu by zasáhnout mohl,“ potěšilo Jarolíma.

Žijete v omylu, tvrdil i Ragued

Pochopitelně že před konfrontací s Lille hru soupeře bedlivě studovat a snažil se najít recept, jak se protivníkovi vyrovnat. „Má poměrně dobrý a široký hráčský kádr, který se snaží hrát doma i venku útočně, k čemuž má ostatně vhodné typy hráčů. I proto je schopno v pěti, šesti mužích útočit, a okamžitě po ztrátě míče nasazuje k presinku, přičemž jeho hráči nikam neustupují. Prostě, jejich hra je neustále aktivní,“ vychvaloval protivníka, který měl pod mylných představ některých rádoby expertů vycházejících z momentálního postavení Lille ve francouzské lize patřit ve skupině Evropské ligy k outsiderům.

„Ale to je mylná představa. Žádné velké hvězdy sice ve svém středu Lille nemá, ale je to výborné mužstvo praktikující důrazný a agresivní fotbal, jaký se hraje na severu Francie,“ varoval i slavistický záložník Hocine Ragued, že momentální sedmnáctá příčka čtvrtečního soupeře Pražanů nesmí klamat. Ví o čem mluví,  neboť tento tuniský reprezentant z Francie pochází a v zemi galského kohouta za Istres, Gueugnon a Paris SG hrával.

„Pokud chceme uspět, musíme se soupeřit vyrovnat v agresivitě, nedopřávat mu prostor a samozřejmě, i nějaký gól dát a sami neinkasovat,“ zdůrazňoval Jarolím nejen Raguedovi, ale i všem svým svěřencům při včerejším podvečerním tréninku.

Přijeli jsme vyhrát, netajil trenér Lille

Zatímco trenér Jarolím francouzského protivníka vychvaloval, jeho kolega na lavičce Lille Rudi Garcia už pro Slavii tolik komplimentů neměl. „Je to silný soupeř poskládaný z dobrých, atleticky působících hráčů, ale my se musíme soustředit sami na sebe a svůj výkon,“ vykroutil se diplomaticky z odpovědi. „Pražané jsou ale i disciplinovaní a takticky vyspělí,“ doplňoval kouče slovenský legionář ve službách Lille Robert Vittek.

Jeden jako druhý však unissono tvrdili: Přijeli jsme vyhrát! „S Valencií jsme v prvním utkání ve skupině podali velice dobrý výkon a uhráli remízu, teď ji chceme potvrdit. Samozřejmě vítězstvím,“ řekl na rovinu kouč Garcia, který bude ve čtvrtek večer postrádat polského legionáře Obraniaka. „Má poraněné lýtko a nechtěli jsme riskovat. Dobrých hráčů mám v kádru dost,“ bránil se, že by šlo o handicap.

Reklama

Související témata: