Hlavní obsah

Série po roce skončila, Sparta i s Řepkou v sestavě padla

KODAŇ

Rok to fungovalo. Fotbalisté Sparty se mohli uklidňovat, že pokud nastoupí v základní sestavě s Tomášem Řepkou, neprohrají. Naposledy se jim to stalo loni v derby se Slavií, které doma prohráli 1:4. Jenže kouzlo je pryč. Letenští vybouchli v Kodani a série skončila. Čtyři dny před dalším derby v Edenu...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka tentokrát Spartu před porážkou neochránil.

Článek

Chtěli být odvážní, ale nebyli. Chtěli využít problémů Kodaně, ale sami byli ještě horší. Fotbalisté Sparty v Dánsku zpackali, co mohli, takže se nemohli divit, že prohráli 0:1.

„Byli jsme málo odvážní. Hrajeme přece za Spartu, takže si musíme víc dovolit, aby to bylo hodné jména klubu,“ trefil hřebík na hlavičku záložník Luboš Kalouda. „Gól nás všechny zmrazil. Škoda, bod jsme tady uhrát mohli,“ litoval.

Při vší bídě Sparta bodovat opravdu mohla, to by však mladík Kadlec musel proměnit tutovku, při níž šel v posledních sekundách nastavení sám na brankáře. „To byla velká škoda. Ale jinak je pravda, že jsme byli 75 minut málo aktivní,“ uznával stoper Roman Hubník, že vyrovnání si jeho tým moc nezasloužil. Navíc si vyčítal inkasovaný gól. „Špatný můj odkop, prohraný souboj, balón se hned vrátil a už jsme to nestačili odvrátit.“

V nastavení to hrklo i ve Zdeňku Pospěchovi, českém legionáři ve službách Kodaně. „Když běžel Kadlec na našeho brankáře, říkal jsme si, že je všechno ztraceno... Velké štěstí pro nás, velká smůla pro Spartu. Tři body jsme uhráli se štěstím, ale zaslouženě,“ líčil Pospěch.

„Nezahrála nám záložní řada, dělali jsme triviální chyby v rozehrávce, neměli jsme hru pod kontrolou. Někteří hráči nebyli stoprocentně fit, nebyli jsme v optimální sestavě,“ kabonil se trenér Jozef Chovanec. „Chtěli jsme hrát aktivně, nepodrželi jsme ovšem balón, dvakrát třikrát po sobě jsme si nepřihráli. Strašně se nadřeme, neudržíme míč,“ naznačil kouč, že Sparta se zase noří do loňských podzimních problémů.

Reklama

Související témata: