Hlavní obsah

L'Équipe přirovnal debakl Slavie k Božské komedii

PAŘÍŽ

Předpovědět takové vítězství Lille na hřišti pražské Slavie mohl jen věštec nebo velký optimista, napsal největší francouzský sportovní deník L´Equipe. Zvláště nad závěrem zápasu, v němž hosté zvítězili 5:1, se autor článku rozplýval. Dvě poslední branky prý daly vítězství glanc hodný Danteho Alighieriho, autora Božské komedie.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Janda ze Slavie (vpravo) uniká Jerry Vandamovi z Lille.

Článek

List ocenil, že francouzský tým dokázal po nevydařeném začátku vyrovnat a pak s chutí pronikal do obrovských trhlin v pražské obraně. "Výsledkem jsou pěkné góly a hodně sebedůvěry," napsal L´Equipe.

Připomněl, že sázka trenéra Rudiho Garcii na mladé vyšla. Zvlášť vyzdvihl výkon teprve sedmnáctiletého Arnauda Souqueta. "Při svém debutu předvedl oslnivou odvahu a zápal. Přihrávkou a čtvrtým gólem udělal ze svého křestu ohněm nezapomenutelnou záležitost."

Autor článku však přece jen zmírnil optimismus z vysokého vítězství. "Je třeba zvážit hodnotu úspěchu nad Slavií, která se svou těžkopádnou obranou vypadala jako snadná kořist a která zápas brzy vzdala," napsal L´Equipe.

Reklama

Související témata: