Hlavní obsah

Letná se chystá na nájezd klužských Drákulů

PRAHA

Na domácí scéně znovu upadli do rozpaků, a tak se upínají k Evropské lize. Ani v ní už si fotbalisté Sparty nemohou dovolit žádné zaváhání. Po remíze s Eindhovenem a porážce v Kodani budou ve čtvrtek hrát s Kluží o zachování naděje. Jakákoliv bodová ztráta totiž postaví jejich šance na postup do roviny pusté teorie.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Sparťan Bony Wilfried v utkání s Eindhovenem. V dalším domácím utkání budou Pražané hostit Kluž.

Článek

Už je to téměř tradice. Do Kodaně odlétali fotbalisté Sparty po domácí plichtě s Plzní, na Kluž se zase chystají po šokující remíze s posledními Českými Budějovicemi. „Bojujeme na třech frontách a takový výsledek nám samozřejmě psychicky pomoci nemůže. Šance jsme proti Jihočechům měli, jenže defenzíva prostě zvítězila nad ofenzívou. Teď jde o to, abychom se do pohárového zápasu s Kluží dali dohromady a byli efektivnější,“ doufá trenér Jozef Chovanec.

Nejdřív na fotbal, potom na muzikál

Zápas se hraje ve čtvrtek od 19:00 a Letná se chystá na nájezd Drákulů. Při nákupu vstupenek v hodnotě nad 1500 Kč proto mají příznivci Sparty možnost získat lístky na poslední představení muzikálu Dracula v divadle Hybernia. Třeba při nákupu vstupenek v Zákaznickém centru v Generali Areně (jinde není možné tuto výhodu uplatnit) v hodnotě 1500 Kč dostane fanoušek ihned také dva poukazy na lístky na Draculu v hodnotě 699 Kč. Dárci krve pak mají po předložení průkazu dárce vstup zdarma, a to i na pokladnách v den utkání. Do středy mohou majitelé permanentních vstupenek uplatnit slevy 50% na nákup lístku.

„Spojení drákulovského příběhu s naším nadcházejícím utkáním v Evropské lize se nabízelo samo. Kluž neleží od Transylvánie, sídla obávaného rumunského hraběte, daleko… A co Čechům asociuje Rumunsko víc, než právě Dracula?“ říká mluvčí klubu Ondřej Kasík. „Navíc nám přijde velmi zajímavé nabídnout fanouškům kromě zážitků z ochozů fotbalového stadiónu také dojmy z hlediště divadelního. V případě vstupného zdarma pro dárce krve se nám také daří pomoci dobré věci.“

Pozor na Kluž, má formu

Rumunský soupeř představuje armádu fotbalistů z celého světa. Portugalský trenér Antonio Conceicao má na 22členné pohárové soupisce jen sedm Rumunů, dále následuje pět Portugalců, po třech Argentincích a Brazilcích, dva hráči z Pobřeží slonoviny, jeden Paraguayec a Slovák...

Kluž je v tabulce rumunské ligy druhá jen o skóre za Temešvárem, který bude v neděli hostit na domácím hřišti. „Bude to tam hodně těžké. Mají fakt dobrý mančaft a určitě to poznají i čeští fanoušci teď v zápase se Spartou,“ vzkázal domů Lukáš Magera, český útočník Temešváru.

Kluži se na rozdíl od Sparty generálka povedla na jedničku. V sobotu porazila ve šlágru rumunské ligy Rapid Bukurešť na jeho hřišti 4:1. Dva góly vstřelil brazilský útočník Nei, další přidali Muresan a Peralta. Tým nerozhodila ani ztráta gólmana Nuna Clara, který musel kvůli zranění pustit v 38. minutě do branky náhradníka Stancioiua.

Trenér Conceicao dal příležitost sestavě: Claro (38. Stancioiu) - Panin, Muresan, Cabrera, Edimar - Dani, Culio, Peralta, Deac (64. Dubarbier) - Nei (74. Mara), Traore.

Reklama

Související témata:
Drákula