Hlavní obsah

Villa se uzdravuje rychleji, proti Slavii by nakonec mohl hrát

VALENCIA

Fotbalový útočník Valencie David Villa se uzdravuje z poranění stehenního svalu rychleji, než se původně předpokládalo, a nakonec by přece jen mohl stihnout čtvrteční utkání Evropské ligy proti pražské Slavii. Nejlepší střelec loňského evropského šampionátu se již naplno připravuje s týmem a v úterý dopoledne bez jakýchkoliv potíží zvládl celý trénink.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Útočník Valencie David Villa (vpravo) proti Slavii zřejmě bude moci nastoupit.

Článek

Villa se zranil na začátku října v ligovém utkání proti Santanderu a podle původních lékařských odhadů měl Valencii scházet asi tři týdny. Jeden z nejlepších útočníků na světě vynechal závěrečné dva zápasy španělského týmu ve světové kvalifikaci, ale v posledních dnech se jeho zdravotní stav výrazně zlepšil.

Trenér Unai Emery prý dokonce přemýšlel, že jej nasadí už do prestižního víkendového utkání s Barcelonou. "Dlouho jsme s doktorem a hráčem zvažovali všechna pro a proti. Nakonec jsme se rozhodli, že ještě nenastoupí. Nebyl ještě v té správné kondici," řekl kouč Valencie na webových stránkách klubu.

O tom, zda nakonec proti Slavii nastoupí, zřejmě Emery rozhodne až těsně před utkáním. Podle některých španělských médií totiž trenér zvažuje, zda Villu raději nešetřit na nedělní ligový duel s Almeríou.

Ve čtvrtek bude každopádně mimo hru další valencijská hvězda David Silva, který si proti Barceloně narazil žebra. Dnešní přípravu vynechali také záložníci Joaquín, Manuel Fernandes, bek Carlos Marchena a Nacho Gonzalez, naopak trénovat už začal středopolař Vicente.

Valencia je před duelem se Slavií obrovským favoritem. V Evropské lize zatím remizovala v Lille a porazila Janov, Pražané obě svá dosavadní vystoupení ve skupině prohráli.

Reklama

Související témata: