Hlavní obsah

Máme jeden bod, ale tragédie to není, míní sparťan Pamič před Kluží

Povzbuzen dobrým výkonem v úvodním utkání Evropské ligy proti PSV Eindhoven, věří sparťanský obránce Manuel Pamič, že jeho tým ve čtvrtečním duelu proti rumunské Kluži dosáhne na první výhru v soutěži. „Proti PSV jsme ztratili vítězství až penaltou v nastavení, naposledy v Kodani jsme zase v závěru neproměnili stoprocentní šanci,“ ohlédl se pro Sport.cz Pamič.

Foto: David W Cerny , Reuters

Fotbalový obránce Sparty Manuel Pamič (vlevo) příbíhá pogratulovat Janu Holendovi ke vstřelené brance do sítě Panathinaikosu Atény.

Článek

Po dvou zápasech v Evropské lize máte na kontě pouhý bod. Nyní vás čeká nevyzpytatelný výběr rumunské Kluže a vyhrát byste již jistě potřebovali…

To určitě. Každý zápas je ale velice těžký. Před utkáním nás čeká ještě video, na kterém si soupeře rozebereme. Věřím, že když do utkání dáme všechno, tak vyhrajeme.

V posledním ligovém duelu proti posledním Českým Budějovicím se vám to ale nepovedlo…

Ve fotbale je holt někdy potřeba i štěstí. Zrovna proti Jihočechům jsme nedokázali proměnit tolik gólových příležitosti. Oni naopak z jediné střely na bránu dali gól.

Když se vrátíme k vašemu čtvrtečnímu soupeři. Nesvazuje vás fakt, že by případné zaváhání mohlo vaše šance na postup výrazně snížit?

O tom nemá cenu se v tuto chvíli bavit. V základní skupině se bojuje ještě o dvanáct bodů. Věřím, že po čtvrtečním utkání budeme mít na kontě body čtyři a uvidíme, jak si vedli naši soupeři v tabulce. To, že máme nyní bod jeden, není žádná velká tragédie.

V útoku Kluže se vinou zranění neobjeví kanonýr Jusuf Koné, uklidnilo vás to trochu?

Koné ale není jediným kvalitním hráčem do ofenzívy rumunského týmu. Nebezpečný bude určitě i další forvard Traoré. Co vím, tak je to dokonce kamarád mého spoluhráče Bonyho Wilfrieda. Já jsem jen viděl Traorého v akci při jejich vítězném zápase proti Kodani, kde vsítil gól na konečných 2:0. Určitě si i na něho budeme muset dát velký pozor.

Už jsme zmínili zranění. Sparťanský trenér Jozef Chovanec před duelem hodně bědoval nad marodkou týmu. Myslíte, že to bude mít na utkání velký vliv?

Věřím, že ne. Ve Spartě máme na každém postu za každého hráče adekvátní náhradu. Máme hodně nabitý program, a tak je dobře, že se všichni z mužstva do soutěžních zápasů dostávají. Nikdy nevíte, jestli právě vy nezačnete zápas na lavičce. Z toho pohledu vynucená absence nehraje zas takovou roli.

Reklama

Související témata: