Hlavní obsah

Sparťan Vacek: V Kluži to bude těžké, ale pořád věřím v postup

Radost ze čtvrteční výhry nad Kluží rychle odezní. Fotbalisté Sparty se musejí z Evropské ligy přeorientovat na domácí soutěž, protože již v neděli nastoupí na Strahově proti Bohemians Praha, poslednímu týmu Gambrinus ligy. Záložník Kamil Vacek doufá, že si Letenští solidní produktivitu z pohárové Evropy konečně přenesou také do ligy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalista Sparty Vacek v souboji s Durbarbierem z Kluže

Článek

Evropskou ligu máte slušně rozehranou, zatím jste ve skupině na druhém místě. Má Sparta na postup?

Když v Kluži uhrajeme nějaké body a doma porazíme Kodaň, tak by nám postup neměl uniknout. Tomu věřím, i když v Kluži to nebudeme mít vůbec jednoduché. Velká škoda, že jsme nebodovali i v Kodani, tam šance byla.

Není to paradox? Betonující České Budějovice doma neporazíte, ale pak vyhrajete nad loňským účastníkem Ligy mistrů, který má v týmu plno individualit z celého světa...

Každý fotbalista vám řekne, že je mnohem lehčí mít proti sobě soupeře, který chce hrát fotbal, než tým, který stojí a brání. Není to však tolik o soupeři, jde hlavně o nás. Zápas s Kluží ukázal, že když budeme hrát to, co po nás trenér chce, tak můžeme soupeřit s každým týmem. Teď to chce odvádět maximum v každém zápase. Zatím nám chybí potřebný klid.

Trenér Chovanec hořekuje, že Spartě chybí víc gólů od vás, záložníků. Co s tím?

Do šancí se dostáváme, takže věřím, že už to přijde. Musíme si pomoci navzájem. Máme na to, abychom góly dávali.

Ani vy jste to ovšem v minulých zápasech nedokázal.

Sám také cítím, že bych gól už potřeboval. Musíme to opravdu zlomit a začít střílet i v lize. Není možné, abychom se pořád takhle trápili. Sedm remíz je moc.

Do středové řady se vrátil uzdravený Kucka. Proti Kluži se mu dařilo.

On i Kladrubský nám moc chyběli. Juraj je v záloze jako zeď. Nikdo přes něj nepřejde, navíc dal Kluži gól. Snad mu to půjde i dál.

A nevadí vám, že jste se kvůli němu přesunul na pravý kraj zálohy?

Vůbec ne. Mně to vyhovuje, bavil jsem se o tom i s trenérem. Po straně dobře spolupracujeme s Ondrou Kušnírem.

Reklama

Související témata: