Hlavní obsah

Valencie už ví, kdo je ten mladý drzoun ve slávistickém útoku. Přece Adam Hloušek

PRAHA

Fotbalová Valencie z něho byla vyvedena z míry. Devětadvacetiletý portugalský obránce Miguel ze všech soupeřových hráčů nejvíc, protože co všechno si mladík se jménem Hloušek na dresu dovoloval a co mu na trávníku prováděl, to už hraničilo s drzostí. „Znali jsme ho jen trochu, ale teď už víme, co dokáže,“ složil po první konfrontaci v Evropské lize Adamu Hlouškovi poklonu i trenér Valencie Unai Emery.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podobnou radost by rád zažíval Adam Hloušek (uprostřed) i ve čtvrtečním večeru při odvetě s Valencií.

Článek

V pražské odvetě si už na něho dají pozor. A náramný, protože v prvním duelu před dvěma týdny ve Španělsku zahrál Hloušek jako fotbalový Pánbůh. Utíkal po křídle, jak se mu zachtělo, nahrával, centroval, svému spoluhráči v útoku Naumovovi předložil gólovou přihrávku, kterou Makedonec ve slávistický službách prostě využít musel.

„Ten zápas se mně vydařil, ale já pracuji každý den tak, abych byl v dalším utkání ještě lepší,“ zamlouval dvacetiletý Adam Hlouček komplimenty a superlativy, jež se na něho i před čtvrteční odvetou snášely. Možná i proto, že si moc dobře uvědomoval, jak těžké bude podobný výkon zopakovat. Pro něho i pro celou Slavii.

„Jasně, bude to mnohem obtížnější, neboť Valencie se na nás nachystá. Na mě i na celý náš mančaft. Poznali, že fotbalovou sílu v sobě máme, připraví se na odvetu daleko víc i po taktické stránce, budou nám věnovat mnohem větší pozornost,“ je Hlouškovi  jasné, jak obtížné bude ve čtvrtečním večeru zopakovat v Edenu senzační remízu z Valencie.

Slavia nemá na vybranou

Přitom Slavia na vybranou nemá a bodovat musí, pokud si chce ještě uchovat alespoň teoretickou naději na postup ze skupiny. „Zkusíme to, pokusíme se Valencii porazit,“ slibuje Hloušek a jedním dechem dodává, že to není slib jen tak hozený do větru.

„V duelech Evropské ligy hrajeme víc zatažení do obrany a čekáme na rychlé protiútoky, což nám vyhovuje. Soupeři, s nimiž se ve skupině potkáváme a kteří jsou velice dobří v práci s míčem a ve hře dopředu, zrovna tak. Když Valencii nebudeme dopřávat prostor, aby mohla uplatnit svou útočnou sílu, když budeme důsledně vyplňovat volné prostory a sami využijeme každé příležitosti k rychlému protiútoku, obstát můžeme,“ prozrazoval slávistický mladík, s čím jeho tým večer proti věhlasnému španělskému protivníkovi vyrukuje.

O tom, že hlavně na něm bude, aby obraně Valencie působil podobné trable, jako v prvním duelu, však před odvetou raději skromně pomlčel.

Reklama